PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Arriben 3.000 dosis per vacunar a sanitaris i a la població en general

Els vaccins contra la Covid són d’AstraZeneca i procedeixen de França per iniciar la fase dos

Per Laia Moliné

L’arribada de les vacunes d’AstraZeneca a l’hospital.
L’arribada de les vacunes d’AstraZeneca a l’hospital. | SGFA/C.ESTEVE
Augmenten de nou els casos actius situant-se en 300, però no s’han de lamentar defuncions

 

 

 

L’Executiu va informar que ahir dijous a la tarda van arribar a Andorra la segona remesa de vacunes contra el coronavirus. Les vacunes que van arribar s’administraran a les persones incloses en la fase 2 del pla de vacunació, és a dir els majors de 70 anys, els cossos especials, com el Cos Bombers i el Cos de Policia, les persones «extremadament vulnerables» i els professionals sanitaris d’alt risc. S’ha decidit iniciar les vacunacions pel personal del Sistema Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) que encara no ha rebut cap dosi del vaccí. Aleshores, com va informar el Govern, serà a partir d’avui que la població en general començarà a rebre la citació per vacunar-se, en el ordre establert pel ministeri. La cita s’obtindrà mitjançant les dues vies previstes al procés d’inscripció voluntària de la plataforma digital habilitada pel Govern. Així doncs, arribarà o bé un missatge o una trucada telefònica. En aquest sentit, es va recordar que totes les persones residents a Andorra que vulguin rebre la vacuna contra la Covid-19 hauran de registrar-se a la plataforma www.govern.ad/preinscripcio o trucant al 777 019, per aquelles persones amb dificultats.
Cal recordar que el procés de vacunació al Principat es va iniciar el 20 de gener amb la primera fase, en la qual es va vacunar a residents de centres sociosanitaris i professionals de la salut, així com treballadors socials que estan a primera línia. Aquest cop han arribat un total de 3.000 dosis, procedents de França, concretament del vaccí desenvolupat per Oxford/AstraZeneca. 
L’aprovisionament de la vacuna a través de França segueix les vies previstes perquè els estats tercers europeus puguin rebre la vacuna al mateix ritme i de manera coordinada amb la resta d’estats de la UE.
Actualització sanitària/En referència a la xifra de casos actius de coronavirus, aquesta torna a pujar i, tot i que aquest passat dimecres es mantenia en 276 casos, el total augmenta i ahir ja eren 300 les persones amb la malaltia activa. Els nous casos actius en les darreres 24 hores se situen en 28 positius, deixant una xifra total de casos des que va començar la pandèmia de 10.976 persones. En el dia d’ahir es van produir quatre altes, així doncs, la xifra de persones que han superat la Covid-19 és ja de 10.564 persones. Les defuncions es mantenen en 112, no havent de lamentar cap nova mort.
Pel que fa a la pressió hospitalària hi ha 11 persones ingressades a planta, el que suposa una persona més, i el nombre de malalts a la Unitat de Cures Intensives (UCI) es manté estable en set, sis dels quals requereixen ventilació mecànica. A la planta Covid-19 habilitada al Cedre no hi ha cap persona ingressada i des del Govern s’informa que durant la jornada de dimecres es van administrar un total de 21 vacunes. Respecte a la població escolar, hi ha una aula més sota vigilància activa situant-se en una xifra d’11 classes. D’aquestes 11, dues es troben en confinament total i nou en parcial. A més hi ha 16 aules en règim de vigilància passiva.

Noves mesures Catalunya/La Generalitat manté el tancament comarcal i el toc de queda durant set dies més, però els bars i restaurants podran obrir sense pauses fins a les 17.00 hores i a partir del dilluns 8 de març. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT