PUBLICITAT

França tanca fronteres i exigeix una PCR negativa per entrar-hi

Els residents d’Andorra poden anar a Occitània sense fer-se la prova per motius justificats

Per El Periòdic

Frontera del Pas de la Casa.
Frontera del Pas de la Casa. | arxiu ana

El ministeri d’Afers Exteriors de França va fer públic el divendres passat, el decret en el qual estipula l’obligatorietat de presentar una prova virològica negativa, amb una antiguitat màxima de 72 hores per als majors d’11 anys, per accedir al territori francès des de qualsevol país de la Unió Europea o assimilats, com és el cas del Principat. Aquesta mesura té efecte a totes les fronteres, siguin terrestres, aèries o marítimes. El Govern va informar ahir en un comunicat que, s’està mantenint un diàleg «constant i fluid» amb l’executiu francès des de l’anunci de les noves mesures relatives a les restriccions de la mobilitat en l’entrada i sortida del territori gal ocasionades per la situació epidemiològica actual. Així, des de la compareixença del primer ministre, Jean Castex, les autoritats andorranes van fer les gestions pertinents per minimitzar i flexibilitzar l’afectació d’aquestes restriccions per al Principat i per als seus ciutadans, que van entrar en vigor ahir. 
En aquest sentit, des del Govern es va remarcar que la frontera francoandorrana no està tancada: resta oberta però les noves regles de control sanitari s’apliquen. D’aquesta manera, els residents d’Andorra podran desplaçar-se a Occitània sense necessitat de presentar una prova negativa per raons degudament justificades de salut i situacions mèdiques o en el cas del trànsit dels alumnes i estudiants.
Des del Govern es destaca que el contacte amb les autoritats franceses ha estat constant durant tota la crisi sanitària. Així mateix, tot i que en les restriccions decretades no es va aconseguir l’assimilació completa sol·licitada entre ambdós territoris, donat el context sanitari crític i el fet que les mesures sanitàries adoptades al país veí són més estrictes que en el territori andorrà, el Govern va agrair a França que s’hagin tingut en compte les especificitats del Principat.
Pel que fa a l’afectació del coronavirus a Andorra torna a agafar força, sobretot a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Durant les darreres hores es van detectar 52 nous positius i actualment al centre hospitalari hi ha una quarantena de pacients ingressats. D’aquests, 27 estan a planta i 13 a l’UCI, on 11 d’ells requereixen ventilació mecànica. A la planta Covid del Cedre hi ha quatre persones ingressades.
En relació amb la campanya de vacunació, el ministeri de Salut ha fet públic que durant la jornada de dissabte es van subministrar 70 vaccins de la casa Pfizer. Això provoca que el Principat estigui a punt d’arribar al miler de dosis ja injectades, ja que s’han subministrat en total 994. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT