PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern incrementa avui les inspeccions als bars i restaurants

Espot avisa que si la situació epidemiològica no millora, s’enduriran les restriccions actuals

Per Victoria Gómez Pérez

El cap de Govern, Xavier Espot, en la compareixença d’ahir.
El cap de Govern, Xavier Espot, en la compareixença d’ahir. | SFGA/JAViladot

El Govern «extremarà» les inspeccions a bars, cafeteries i restaurants per tal de comprovar que es compleixen totes les mesures de seguretat dictaminades per fer front a la Covid-19. Així ho va decidir ahir el Consell de Ministres en una trobada extraordinària, després que l’augment de casos dels darrers dies han posat en evidència que la situació epidemiològica al Principat és «més preocupant del que ens agradaria». «Sabem que tothom està cansat i que la crisi econòmica cada dia que passa es complica més, però demanem un darrer esforç per evitar mesures més dràstiques amb conseqüències terribles per a empreses, treballadors i autònoms», va avisar el cap de Govern, Xavier Espot. 

El primer pas, doncs, és incrementar les inspeccions que agents de diferents ministeris i la Policia duen a terme als establiments, l’incompliment de les quals pot suposar sancions que van dels 200 als 100.000 euros segons la gravetat. En aquest sentit, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va demanar a la ciutadania que sigui «responsable» i compleixi la normativa sense posar en «situacions incòmodes i difícils» als propietaris «que estan obligats a complir amb la llei», mentre que Espot va assenyalar que «anem a detectar a la minoria a favor de la majoria» que acata la llei. 

A banda, el nou decret també específica que només es considera nucli de convivència un pare i/o una mare amb els seus fills menors d’edat. Això ha d’acabar amb interpretacions esbiaixades que fins ara han permès més gent del compte a taula. La resta de restriccions es mantenen igual i, per tant, només s’accepten dues persones per taula en interior i quatre en exterior en bars i quatre en interior en restaurants.

D’altra banda, el Govern suspèn a partir d’avui de manera temporal les visites de familiars als centres sociosanitaris i les sortides dels residents. Tampoc es poden visitar pacients ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell ni aquests poden sortir de les seves habitacions, i s’ajorna l’activitat quirúrgica no urgent.
Pel que fa al teletreball, preescriu sempre que la tipologia de l’activitat no requereixi la presència física del treballador o empresari al lloc de treball i les reunions de feina presencials no poden superar les quatre persones. De la mateixa manera, el nombre màxim en reunions familiars o d’amics a cases particulars continua restringit a quatre.

 

Vacunes

Quant a les vacunes, el cap de Govern i el ministre de Salut van defensar la feina feta per l’Executiu i van atribuir a la «mala sort» el fet que els vaccins encara no hagin arribat a Andorra. «Hi ha hagut una bona gestió; simplement, s’ha demorat l’entrega, però hem esmerçat esforços perquè la situació de la setmana passada es desbloquegés i hem rebut la bona predisposició de Pfizer», va apuntar Espot. I Benazet va afegir: «L’entrega definitiva es produirà en les pròximes hores». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT