PUBLICITAT

Liberals defensa que el Govern està «plenament capacitat»

Creuen que les crítiques de Pere López contra la formació de Gallardo i Jover no estan fonamentades

Per Irene Mas Fàbrega

Gerard Estrella, Guillem Forné i Toni Puig durant la roda de premsa de balanç del 2020.
Gerard Estrella, Guillem Forné i Toni Puig durant la roda de premsa de balanç del 2020. | Liberals d’Andorra

Davant les crítiques que va emetre el dimarts el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata (PS), Pere López, sobre la suposada poca formació dels titulars d’Economia i Finances en els àmbits que regenten, el secretari general de Liberals d’Andorra, Gerard Estrella, va apuntar que «el Govern actual té plena capacitat. S’ha demostrat amb tots els aspectes que s’han tirat endavant. S’han aconseguit coses importants». També va considerar que «aquest any 2020 ha estat molt complicat. L’Executiu s’ha trobat en una situació molt dura, però ha quedat palès que s’ha fet el necessari perquè Andorra tingui un futur i l’esperança de poder tirar endavant». Així, va explicar que «hem optat per insistir en l’economia per recaptar de forma directa i no prendre altres mesures que afectessin els ciutadans. Potser s’hauria pogut fer més o s’hauria pogut fer millor, però qui està al Govern té capacitat de reaccionar i de prendre decisions». Fent referència al PS, també va apuntar que «s’hauria de veure què haurien fet ells en aquest lloc. Si no fas res segur que no et criticaran».

La compareixença d’Estrella estava contextualitzada en un balanç del partit sobre les actuacions polítiques desenvolupades al llarg de l’any 2020, al qual també van participar el secretari d’organització de liberals, Guillem Forné, i el president de Joves Liberals d’Andorra, Toni Puig. Els representants del grup parlamentari, en general van valorar de manera positiva la tasca desenvolupada pels grups de la majoria des que va començar la pandèmia i van destacar la importància del pla d’acció H23 que, segons van expressar, «dinamitzarà l’economia i aportarà estabilitat social com a mínim durant els pròxims tres anys de legislatura». També van fer esment al projecte de convertir el país en reserva de la biosfera, a la tasca de facilitació d’accés a l’habitatge dels joves, a la modernització i digitalització de l’administració, al foment de l’ús del transport públic amb abonaments i a l’impuls del transport per cable. Segons Estrella, «és una opció que considerem per tenir transport ecològic, eficient i econòmic. Permetria facilitar una via diferent de les habituals i també descongestionaria les carreteres».

Balanç als comuns

En l’àmbit comunal, Guillem Forné va apuntar que «la Covid ens ha fet replantejar l’organigrama i les prioritats, i hem hagut de reformular moltes de les coses que volíem tirar endavant. Els grans projectes s’han hagut de repensar en línia amb gestionar la pandèmia». També va realçar el fet que Liberals té presència a quatre comuns del país: a Encamp, a Ordino, a la Massana i a Andorra la Vella: «El fet que Liberals hagi pogut ser present als quatre consistoris ens ha permès interactuar en la vida pública i fem una valoració molt positiva. Estem contents amb l’organització que tenim i esperem que això segueixi així».

Joves Liberals d’Andorra

Finalment, Puig va apuntar que l’organització que presideix està composta d’«un grup de joves que intenta fer política i que vol fer arribar els valors de Liberals a la societat». En aquesta línia, va explicar que estan preparant un document per traslladar-lo al Consell General. També va apuntar que tot i la part negativa que ha comportat la pandèmia, «per a nosaltres també ha estat una oportunitat». En aquest sentit, va concretar que «hem pogut assistir a molts esdeveniments internacionals encara que de manera telemàtica; ens estem donant a conèixer com a país». També va apuntar que els membres de joves liberals «ens formem en l’àmbit del medi ambient, de les polítiques públiques i a temes que són importants per nosaltres». Per altra banda, va explicar que treballen en la difusió de les tasques del partit i que consideren que les xarxes socials són un element clau per arribar als ciutadans i a les ciutadanes del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT