PUBLICITAT

Unió de Bars ja treballa amb el Govern per a la reobertura

Els restauradors compten amb l’assessorament d’un tècnic de l’Executiu

Per Irene Mas Fàbrega

La terrassa d’un bar tancat de l’Avinguda Meritxell.
La terrassa d’un bar tancat de l’Avinguda Meritxell. | El Periòdic

Unió de Bars, l’associació que s’ha creat recentment en relació amb les mesures que el Govern ha decretat per frenar l’expansió de la pandèmia de la Covid-19 arreu del país, es va reunir ahir amb un tècnic de l’Executiu «per tal de seguir treballant per dissenyar la reobertura en un hipotètic cas de context de desescalada». Així ho va explicar un dels portaveus de l’associació, Heiko Kirchner, a EL PERIÒDIC. També va afegir que «aquesta no ha estat l’única reunió que hem dut a terme amb el Govern, hem començat a treballar de manera conjunta». Tot i això, Kirchner va destacar que la data de reobertura dels locals de restauració no està fixada i que tampoc se’n tenen aproximacions.


Unió de Bars és una agrupació de restauradors del país que han vist afectada l’activitat econòmica que desenvolupen a causa de la incidència de la Covid-19 al país, que ha comportat que l’Executiu hagi pres decisions que els afecten de manera directa. Segons van expressar, la intenció d’agrupar-se era arribar a un consens d’aportacions i traslladar-les al Govern «per ajudar-los» a definir noves línies d’actuació en relació amb la gestió de la restauració en el context esmentat. Així, a finals d’octubre van fer arribar una carta al cap de Govern, Xavier Espot; al ministre de Salut, Joan Martínez Benazet i al ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, per explicar-los les propostes que havien dissenyat i la situació amb la qual es troba el sector actualment. En aquest sentit, van demanar que si les mesures establertes no es poden «reconsiderar, volem un programa seriós d’ajudes. Volem consensuar un replantejament de les taxes de comerç, així com dels mínims dels subministraments bàsics. Volem ajuts seriosos i no volem viure de l’Estat. Volem seguir treballant pel país».


Per altra banda, els representants de l’associació van plantejar situacions que els semblen «injustes» o «incoherents» en relació amb els decrets elaborats pel Govern. Per exemple, van explicar que creuen que «no es pot consentir que hi hagi centres comercials o botigues plenes de gent amb el mínim de controls d’aforament i dubtoses mesures de seguretat i, en canvi, el nostre sector es trobi sota un control que frega l’exageració». Igualment, però, van apuntar que reconeixen la tasca que s’està desenvolupant des de l’Executiu pel control de la pandèmia: «Tot el país ha vist com, d’una manera responsable, els nostres representants polítics han pres la paraula i han posat en marxa les accions i mesures que s’han hagut de prendre donades les circumstàncies tan excepcionals que vivim. Ho agraïm enormement».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT