PUBLICITAT

El Comú d’Ordino no anirà a l’Hotel Casamanya

Mortés afirma que de moment, l’opció s’ha deixat de banda perquè es prioritza la gestió de la Covid-19 a la parròquia

Per Irene Mas Fàbrega

Foto d'arxiu de l'Hotel Casamanya.
Foto d'arxiu de l'Hotel Casamanya. | El Periòdic

Segons va apuntar el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, a EL PERIÒDIC mentre responia a les preguntes d’una entrevista, «de moment» el projecte de traslladar les oficines comunals a l’Hotel Casamanya ha quedat aturat. En concret, Mortés va apuntar que «en aquests moments, arran de la pandèmia el punt de vista en aquest sentit ha canviat molt. Ara prioritzem inversions».


En relació amb el projecte, el cònsol major va indicar que «aquest és un dels temes que venen arran de la legislatura passada. El fet de traslladar les oficines del comú a l’Hotel Casamanya era un dels elements que contemplàvem i que teníem sobre la taula sempre que no hi hagués cap aportació privada que comportés un valor afegit a la parròquia». Actualment, però, la incidència de la Covid-19 al país i a la parròquia ha aturat la iniciativa tot i que aquesta, segons Mortés, «es manté. Tenim el mateix objectiu que teníem en el seu moment». I va afegir: «En el moment que es tingui la necessitat de fer aquesta ampliació o reubicació de les oficines ens ho podem plantejar, però actualment no és una idea que tinguem en ment perquè el panorama, en qüestió de mesos, ens ha canviat completament». En el mateix sentit va afegir que «podem seguir desenvolupant les tasques a les oficines on ens ubiquem actualment. És veritat que estem descentralitzats, hi ha molts espais diferents que estan separats per diversos edificis, però podem seguir així un any, dos, tres o els que faci falta. Tot i això, que no contemplem el trasllat en aquests moments no vol dir que no estiguem treballant en trobar una utilitat a l’Hotel Casamanya. És un tema que està sobre la taula, que és prioritari però que el podem deixar aparcat mentre la situació sanitària no es normalitza».

Espai sense ús

La reutilització dels espais que acollia l’antic Hotel Casamanya ha estat un tema polèmic des de fa molt temps. L’últim que s’havia anunciat en referència al mateix, l’any passat, era que el cònsol major es debatia entre ubicar-hi les noves instal·lacions de la corporació comunal o fer que l’espai servís per desenvolupar-hi una activitat que oferís una empresa privada d’alt valor. Així, tot i que la voluntat sempre ha estat sobre la taula de l’administració parroquial, mai s’ha trobat un ús a l’espai. Igualment, Mortés va recordar que hi ha un conveni que encara està en vigor i que contempla que el comú, si ho considera oportú, pugui fer ús de béns del quart. L’Hotel Casamanya està inclòs en aquest contracte.

Previsió de retallades

Durant un dels consells de comú que es va desenvolupar la setmana abans de l’esclat de la pandèmia i del confinament, Mortés ja va anunciar que les futures inversions plantejades a l’Hotel Casamanya perillaven per la crisi econòmica, de la mateixa manera que ho feien les que s’havien de destinar al Centre Esportiu d’Ordino (CEO). Així, ara que el país es troba immers en la segona onada de coronavirus, es confirma el que ja va preveure el cònsol major, que en aquell moment va considerar que «a banda de la necessitat d’estalviar, el sector de la construcció es reprendrà probablement amb limitacions i, per tant, això ja comportarà que una part de les obres, que havien de finalitzar-se aquest estiu, ho facin probablement l’any que ve. Hem de prioritzar inversions i és evident que s’haurà de retallar».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT