PUBLICITAT

Terceravia creu que s’incompleix la llei amb les liquidacions de comptes

S’aproven les liquidacions del Consell General i dels òrgans que hi estan adscrits

Per Irene Mas Fàbrega

El conseller general de Terceravia Joan Carles Camp durant la sessió d’ahir.
El conseller general de Terceravia Joan Carles Camp durant la sessió d’ahir. | Terceravia

La sessió ordinària del Consell General va aprovar les liquidacions de comptes del Consell General, dels òrgans que hi estan vinculats, del Tribunal Constitucional, de l’Administració general, de les entitats parapúbliques, de dret públic i altres organismes, així com de les societats públiques participades per l’Administració general, corresponents a l’exercici del 2017 i el del 2018. Tot i que els punts de l’ordre del dia en qüestió es van aprovar, Terceravia va votar-hi en contra i el Partit Socialdemòcrata (PS) es va abstenir. En aquest sentit, el conseller general de Terceravia Joan Carles Camp va considerar que «s’està incomplint la llei» en presentar fora de termini la liquidació de comptes i, en aquest sentit, va recordar que «avui, 29 d’octubre del 2020, hauríem d’estar aprovant la liquidació de l’exercici del 2019 i aquesta liquidació hauria d’estar acompanyada d’una auditoria global de gestió econòmica de l’últim mandat polític».


A banda d’això, Camp va apuntar que els comptes de l’Agència Financera Andorrana (AFA) del 2016 encara no s’han aprovat i va demanar a la síndica general poder examinar-los i votar en seu parlamentària la liquidació dels comptes en qüestió.


Finalment, des del PS, Pere López va considerar que cal aplicar un seguit de canvis legislatius que comportin una major capacitat per part del tribunal per sancionar els organismes que incompleixin, que es clarifiqui la relació que té el consell amb les entitats que fiscalitza i que es doti el tribunal de més recursos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT