Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

Espot afirma que el toc de queda a Catalunya repercutirà al país

Tot i així, mostra respecte «absolut» davant les decisions d’altres països

Durant la signatura de l’acord polític per a la negociació d’un acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea, el cap de Govern, Xavier Espot, va considerar que el toc de queda nocturn que es va decretar al territori català el diumenge a la nit i que s’allargarà com a mínim 15 dies, tindrà conseqüències en relació amb l’arribada de visitants al país: «Depenem molt del turisme i aquesta mesura impactarà sobre la nostra economia». Tot i això, va explicar que des de l’Executiu es té un «respecte absolut en relació amb les decisions que prenguin els altres països» amb l’objectiu d’evitar l’expansió de la pandèmia de la Covid-19: «Cada país pren les millors decisions per fer front a la situació sanitària. Les pròximes setmanes i mesos es preveuen difícils i cal treballar per contenir la pressió sanitària. Cal entendre les decisions tenint en compte que cada país té una realitat particular».

En la mateixa línia, va explicar que l’impacte de la mesura aplicada al país veí del sud no serà «massa significatiu» tenint en compte que el confinament és tan sols durant la nit i va afegir que la tasca des del Principat és seguir mostrant que Andorra «garanteix» seguretat.

Finalment, va explicar que des del diumenge a la nit el Govern està en contacte amb les autoritats espanyoles per tal que el toc de queda «sigui comprès i ben comunicat a la ciutadania» i que durant les pròximes hores aclariran quins tràmits burocràtics s’han de seguir per tal que qui ho necessiti i compleixi els requisits per fer-ho, pugui circular pel territori espanyol durant les hores de tancament.

700 proves a Escaldes-Engordany

D’altra banda, el Govern també va detallar que el balanç de la primera setmana de l’StopLab mòbil a Escaldes-Engordany havia estat «positiu», si bé presentava xifres inferiors a les registrades a Encamp.

Segons va informar Andorra Difusió, en la seva primera setmana en funcionament al Prat Gran, s’havien dut a terme 755 proves TMA, respecte de les 1.685 que es van acumular a la parròquia encampadana. Recollint el testimoni del director de la Creu Roja, Jordi Fernández, la davallada es pot haver donat per «la suma de diversos factors», com la proximitat amb l’StopLab fix de Prat de la Creu o que a la parròquia ja s’han fet tests anteriorment. Així mateix, per alguns dels usuaris que ahir es van acostar a les instal·lacions, el fet que  s’hi pugui anar a peu i que estiguin cobertes, són aspectes favorables, en especial per a la gent gran. 

Ahir, hi havia un total de 572 tests programats a tots els StopLabs del país, i ja se n’acumulen més de 18.000 des de l’inici de la pandèmia.

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu