Search
Close this search box.
Irene Mas Fàbrega

Les 37,5 hores dels sanitaris no s’aplicaran abans del 2021

El comitè d’empresa del SAAS confirma que a la propera reunió del conveni col·lectiu el tema no es resoldrà

En relació amb les negociacions pel conveni col·lectiu entre el comitè d’empresa del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i el Govern, el portaveu dels treballadors, Carles Pérez, en referència a la demanda de reducció de la jornada laboral a les 37 hores i mitja amb una aplicació esglaonada, va explicar a EL PERIÒDIC que «no es resoldrà a la pròxima reunió. Creiem que quan ens tornem a reunir el conveni s’haurà de perfilar i que aquesta proposta serà un no, serà en un futur o serà potser ho mirarem».

En la mateixa línia va afegir que «la reducció de la jornada laboral al final és un tema que aquí a Andorra no s’ha postulat com a tal. És difícil de tractar però nosaltres ho hem posat sobre la taula perquè tenint en compte la protecció de la salut dels treballadors aquest és un terme que existeix a tots els hospitals dels països veïns; tant a Espanya com a França» i va afegir que «no està clar que ara amb la situació de la Covid-19 es pugui instaurar de manera immediata, som conscients d’això, però sí que deixar-ho reflectit al conveni com a dret del treballador i en un temps vista quan activar-lo».

En relació amb el mateix, va aclarir que «nosaltres, redactant el conveni no ens hem inventat res, hem agafat un conveni model i l’estem adaptant a les normatives i a les formes de funcionar d’Andorra. Ens semblava adient reflectir aquest àmbit al nostre conveni».

Pérez també va explicar que la voluntat del comitè d’empresa del SAAS és que «de cara al 2021, es comencin a activar algunes coses integrades al conveni com, per exemple, el tema del pla de carrera. Tot el que es refereixi a l’àmbit formatiu al final són coses que també beneficien a l’empresa. El personal es motiva per formar-se més del que li tocaria per la seva categoria professional i, al final, a qualsevol institució li interessa tenir el personal com més format millor». Per altra banda, va recordar que algunes de les demandes que s’inclouen al document van en relació amb la recuperació del poder adquisitiu perdut. 

Finalment, el portaveu del col·lectiu de sanitaris va explicar que des de la reunió que va mantenir l’associació amb el Govern el mes de març d’enguany, no s’han pogut tornar a trobar a causa de l’afectació de la pandèmia i va explicar que «les negociacions prèvies a la Covid-19 estaven bastant avançades, de fet, almenys per part del comitè d’empresa ja tenim una idea de com hauria de ser el document. Ara falta que quan es pugui, ens tornem a reunir amb la direcció per ultimar detalls i acabar de negociar-ho». En aquesta línia va afegir que «la nostra intenció és que part del conveni es comenci a activar de cara al 2021. Això significaria que, per voluntat nostra, ens reuníssim abans que comencés l’any per ultimar detalls i poder activar alguna cosa».

També va recordar que la majoria d’institucions en l’àmbit mundial treballen amb un conveni, «que no deixa de ser un acord entre la part treballadora i la part directiva» i que, per un costat, el conveni «recolliria totes les normatives existents en un mateix document i reflectirà tot el tema de formació que al llarg dels últims anys s’han anat perdent».

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu