PUBLICITAT

El PS creu que les ajudes d’Escaldes no envaeixen competències

El PS encoratja als altres comuns a emprendre iniciatives semblants

Per Irene Mas Fàbrega

Gerard Alís i Pere Baró durant la roda de premsa d’ahir a la tarda.
Gerard Alís i Pere Baró durant la roda de premsa d’ahir a la tarda. | El Periòdic

Els socialdemòcrates es van mostrar a favor de les mesures que conté l’última ordinació aprovada el dijous de la setmana passada pel Comú d’Escaldes-Engordany, que contempla ajudes als ciutadans de la parròquia de fins a un màxim de 200 euros mensuals, entre d’altres, en matèria d’habitatge, en el context de crisi econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19. 


En aquesta línia, el Secretari d’Organització del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere Baró, i el Primer Secretari del mateix grup parlamentari, Gerard Alís, van comparèixer ahir davant dels mitjans de comunicació per desmentir  la suposada invasió de competències per part del comú d’Escaldes que va insinuar Espot. Així, Alís va expressar que «és legítim defensar la legalitat i estem d’acord que s’analitzi el contingut de l’ordinació, però nosaltres creiem que ajudes directes se n’han impulsat des de tots els comuns i és un tema sobre el qual tenen força competència els mateixos. Estic convençut que no hi ha invasió de competències».


Expressant la mateixa opinió, la cònsol major d’Escaldes, Rosa Gili,  va comparèixer a Ràdio i Televisió d’Andorra i va apuntar, també, que no consideren que mitjançant les ajudes estiguin envaint competències del Govern. Així, va apuntar que «la nostra prioritat és estar al costat de la gent. Nosaltres tenim les nostres competències i no cal que demanem res al Govern».


En relació amb el mateix, el Cap de Govern, Xavier Espot, durant la roda de premsa d’actualització de dades sanitàries del divendres passat, va expressar que «qualsevol iniciativa que es duu a terme des d’una administració pública s’ha de celebrar». Tot i això, va lamentar que no hi hagi hagut una «col·laboració recíproca» entre les dues administracions i va considerar, en aquest sentit, que l’ordinació en qüestió xoca amb algunes de les competències governamentals i comporta que es facin polítiques paral·leles per una mateixa causa: «No podem permetre construir set andorres diferents». 


Per altra banda, Baró va apuntar que, segons la seva opinió, «el Govern té molta més feina en aquests moments, en relació amb la situació sanitària del país, que impugnar una ajuda com la mateixa que està destinada a la ciutadania». Amb la mateixa tònica, va afegir que «Espot hauria d’encoratjar els comuns de les seves majories a impulsar solucions com aquesta» amb la intenció de col·laborar davant les conseqüències de la pandèmia.


De fet, mitjançant la compareixença pública, el secretari d’organització del PS va explicar que la proposta «vol posar el ciutadà al centre de les polítiques» i va apuntar que «encoratgem a tots els altres comuns que ho facin. Volem evitar una crisi econòmica més greu que la que vindrà».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT