PUBLICITAT

Els premis de la Fundació Ramon Llull, posposats per l'any vinent

La trobada també ha permès canviar la seu de la fundació a l'Hotel Rosaleda d'Encamp

Per El Periòdic

Un moment de la reunió telemàtica del Patronat del Ramon Llull. / ANA
Un moment de la reunió telemàtica del Patronat del Ramon Llull. / ANA

 

El patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest dijous virtualment. A la reunió, presidida pel cap de Govern, Xavier Espot, s'han aprovat els comptes de 2019, el projecte de pressupost per a l'any 2020 i s'ha acordat ajornar els premis de la fundació al 2021. A més, la trobada també ha permès canviar la seu de la fundació a l'Hotel Rosaleda d'Encamp, presentar les línies d'actuació de l'Institut Ramon Llull i impulsar l’activitat de la fundació.

Enguany, a causa de la situació actual generada per la Covid-19, s'ha acordat ajornar excepcionalment un any la celebració de la propera edició dels premis de la Fundació Ramon Llull, uns guardons internacionals que es lliuren anualment a Andorra destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes.

També s'ha aprovat la proposta de pressupost 2020 i el canvi de seu social: el 2020 el ministeri de Cultura d'Andorra ha centralitzat les seves instal·lacions a l'Hotel Rosaleda, a Encamp, on a partir d'ara també tindrà la seu la Fundació Ramon Llull.

Tal com han informat des de l'executiu, el patronat ha acordat, també, i a proposta de la direcció, encetar un procés de reflexió per dotar a la fundació d'una activitat pròpia més intensa i més visible, amb la intenció d'incorporar-la al pressupost de l'any 2021. En el decurs de la reunió, l'Institut Ramon Llull ha presentat, a més, les activitats que té previstes per enguany.

Han participat a la reunió, a més del cap de Govern, Sílvia Riva, ministra de Cultura i Esports; Juan Pedro Yllanes Suárez, vicepresident del govern balear -en representació de la presidenta del govern balear-; Mariàngela Vilallonga, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya -en representació del president de la Generalitat-; Joan Subirats, comissionat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, -en representació de l'alcaldessa de Barcelona-; Montserrat Planelles, directora de Promoció Cultural del Govern d’Andorra; Vicenç Villatoro, director de la Fundació Ramon Llull; Diego Gómez, en representació de l'Associació Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull; Iolanda Batallé, directora de l’Institut Ramon Llull, i Anna Allué, secretària de la Fundació Ramon Llull. També hi han assistit Antònia Andúgar, gerent de l'Institut Ramon Llull; Francesc Serés, director d'Arts de l'Institut Ramon Llull, i Àlex Hinojo, cap de comunicació de l'Institut Ramon Llull.

La Fundació Ramon Llull es va constituir, entre el Govern d’Andorra i l’Institut Ramon Llull, el 31 de març de 2008. El 15 de gener de 2009 s’hi van incorporar el Consell General dels Pirineus Orientals, l’Alguer i l’Associació xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull. Al juny del 2013 s’hi va incorporar la Xarxa de municipis i entitats de les Illes Balears i al 2015, l’ajuntament de Barcelona. El 2017, s’hi va reincorporar el govern balear a través del seu vincle amb l’Institut Ramon Llull.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT