PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un MoraBanc excels destrossa el favorit a emportar-se el torneig

L’ equip va anar per davant en el marcador durant tot el partit i va frenar l’intent final de remuntada

Per El Periòdic

Hannah jugant contra el Madrid.
Hannah jugant contra el Madrid. | ACB Media

El partit contra el Reial Madrid era decisiu per mantenir vives les opcions d’obtenir un lloc en la fase final. En la prèvia, les notícies no eren bones, ja que es va saber que Dejan Todorovic era baixa pel partit per dolències derivades del cop a la cama davant el Saragossa. Per part de l’equip espanyol, Rudy Fernández tampoc estava disponible per Pablo Laso a causa de una sobrecàrrega en l’esquena.


No obstant això, els andorrans van sortir a per totes amb el vestit de matagegants i, al cap de pocs segons, Bandja Sy ja encistellava un alley-hoop. A més, tots els jugadors s’atrevien a tirar de tres i Walker, Senglin, Guille Colom, Massenat o el propi Sy van encistellar triples en els dos primers quarts, on el MoraBanc sempre anava per davant en el marcador. 


Les claus d’arribar al descans amb un 42-30 van ser el control dels rebots i les pèrdudes i obligar el Reial Madrid a jugar més estàtic, intentant evitar els contratacs. De nou, Tunde Olumuyiwa va estar present a tot arreu per la pista i la seva presència va ser fonamental en el primer partit que sortia com a titular. Per la seva part, l’equip de Pablo Laso va errar molts tirs, sobretot els triples, i això va permetre al club del Principat anar augmentant l’avantatge progressivament. Facundo Campazzo, que venia d’obtenir un impressionant 42 de valoració en l’anterior matx, estava desesperat amb la pressió dels andorrans, encara que, conjuntament amb Sergio Llull i Randolph, era l’únic que encistellava de tres algunes vegades.


El MoraBanc no estava notant l’absènsia de Todorovic i les ja habituals baixes de Moussa Diagne i Dejan Musli. El tercer quart també començava bé. L’equip mantenia l’avantatge i un espectacular Jelínek va aconseguir una jugada de 3+1 gràcies a un triple mentre forçava la falta, i Tunde ja s’atrevia a anotar a més de seguir pressionant els rivals constantment. 


El Reial Madrid continuava sense encertar els triples, però començava a defensar més fort i aconseguia algunes cistelles més fàcils sortint de pressa del camp propi aprofitant les poques ocasions en les que els jugadors del MoraBanc permetien alguns espais. També confiaven les seves pesperances als tirs lliures forçant faltes per veterania, encara que els jugadors tricolor solien estar llestos en aquestes accions. El MoraBanc continuava fent el seu partit, contolant els rebots i les pèrdudes. El moment clau del tercer quart va ser quant, gràcies a un triple de Randolph i a una cistella de Tavares, el Madrid es posava a sis punts (60-54). Els jugadors blancs es fregaven les mans pensant que els tricolor perdrien els nervis, però res més lluny de la realitat; Hannah va contestar amb un altre triple i Llovet va anotar de dos després d’una bona jugada col·lectiva (66-54). A més, Walker va encistellar en l’últim segon del tercer quart havent esgotat la possessió per a desficiar l’equip espanyol. D’aquesta manera, a falta d’un quart, el resultat era de 71-58.


El MoraBanc seguia frenant tot intent de remuntada blanca. Campazzo començava el quart quart encistellant fàcil fent-se eco de la seva qualitat, però un triple de Guille Colom i una cistella de Tyson Pérez al lluitar una pilota dividida donaven, de nou, un gran avantatge al conjunt del Principat (76-60). En aquest punt, l’arbitre va xiular falta tècnica d’Ibon Navarro quan ell i Paco Vázquez, el segon entrenador, mostraven desacord amb decisions arbitrals.
Tot i això, el Reial Madrid va tenir un segon intent contundent de remuntada quan Facundo Campazzo, el millor jugador madridista en aquest partit i en tot el torneig, va aconseguir set punts seguits pel seu equip amb un triple i quatre tirs lliures (83-70).  D’altra banda, si el millor jugador contrari reduïa el resultat, Clevin Hannah, el líder tricolor ahir amb un 20 de valoració, responia de seguida amb un 2+1.


El partit es va tornar boig momentàniament, cosa que no li convenia al MoraBanc per a mantenir el resultat favorable, però que va solucionar ràpidament esgotant les possessions i forçant faltes per a assegurar-se seguir sumant sense arriscar massa. Els jugadors del Madrid no van poder amb la picardia dels del Principat i el mateix Pablo Laso va dir després del partit que, sens dubte, «el MoraBanc va ser millor»

 

Ibon Navarro: «Els hem agafat per sorpresa»

 

El tècnic basc es va mostrar molt satisfet amb el treball de l’equip després de la victòria contra el Reial Madrid i va destacar la fidelitat a l’estil propi: «Hem sigut molt fidels a nosaltres mateixos, els hem agafat per sorpresa i els hem fet mal». També va aprofitar per recordar el creixement de tot el planter en aquesta fase final: «Crec que hem anat creixent durant el campionat, encara que no hem fet cap entrenament amb tot l’equip». I és que Tyson Pérez i Tunde no van poder estar presents en totes les sessions preparatòries. «Ara hem de descansar bé, fer un bon entrenament demà i arribar amb més ganes que el Burgos el divendres», va afegir en referència al decisiu últim partit del grup.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT