PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Jocs Olímpics se celebraran del 23 de juliol al 8 d’agost de 2021

La decisió obliga a posposar el Mundial d’atletisme d’Eugene programat pel mateix any

Per El Periòdic

Un cartell dels Jocs Olímpics, a Bangkok.
Un cartell dels Jocs Olímpics, a Bangkok. | EFE / EPA / DIEGO AZUBEL

El Comitè Olímpic Internacional (COI), el Comitè Paralímpic Internacional (IPC), el Comitè Olímpic dels Jocs Olímpics de Tòquio i les autoritats japoneses van anunciar ahir que els Jocs se celebraran del 23 de juliol al 8 d’agost de 2021 mentre que els Paralímpics seran del 24 d’agost al 5 de setembre del mateix any. 

Així, van subratllar que la decisió es pren per «protegir la salut dels atletes i de tots els involucrats, per salvaguardar els interessos dels atletes i dels esports olímpics i pel calendari esportiu internacional global». 

En aquest sentit, el president del Comitè Organitzador, Mori Yoshir, va explicar que «es requereix una certa quantitat de temps per la selecció i classificació dels atletes i pel seu entrenament i preparació, el consens va ser que seria preferible organitzar els jocs reprogramats durant les vacances d’estiu del Japó».

Aquesta decisió va implicar que la Federació Internacional d’Atletisme (World Athletics) anunciés que el Mundial d’Atletisme d’Eugene (Estats Units), programat pel 2021, es traslladi al 2022. Per un altre costat, la Unió Ciclista Internacional va celebrar la decisió i va confirmar que estan dissenyant un nou calendari.

PUBLICITAT
PUBLICITAT