PUBLICITAT

S'eleva a tres la xifra de morts per coronavirus al Principat

La persona sospitosa de patir-ne que va morir fa dos dies va donar positiu a l'anàlisi

Per El Periòdic

Roda de premsa actualització dades COVID-19
Roda de premsa actualització dades COVID-19 | SFGA/JAViladot

Segons ha informat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en roda de premsa aquest migdia, la xifra de morts per coronavirus al Principat s'eleva a tres. L'anàlisi de covid-19 realitzat a la persona que va morir fa dos dies ha donat positiu. 

Casos

En aquest sentit, en total hi ha 224 casos acumulats al país. D'aquests, 218 són actius i 3 s'han curat. Per altra banda, al Centre Hospitalari Andorrà hi ha 31 pacients positius dels quals 4 són residents del Cedre. Tots aquests afectats, però, estan ingressats a planta. A la Unitat de Cures Intensives hi ha, actualment, 8 pacients en situació estable. Pel que fa als professionals sanitàris, hi ha 63 persones malaltes per coronavirus.

Per altra banda, hi ha 7 bombers que han donat positiu a la prova i 18 estan en aïllament domiciliari. Finalment, hi ha 1 policia confirmat i una trentena d'aïllats.

Pic de la corba de l'epidèmia

Segons ha explicat el ministre, en relació al temps que el país ha estat en confinament i que s'han près les mesures econòmiques per aturar l'expansió de l'epidèmia, i tenint en compte que el període d'incubació de la malaltia és d'aproximadament 7 dies, és normal que durant els propers dies es presenti un pic a la corba epidemològica. Benazet ha remarcat, però, que "estem preparats per això".

PCR

Pel que es refereix a les proves de confirmació de la malaltia, el titular de Salut ha recordat que Govern ha fet una comanda de material però que de moment no ha arribat. En aquest sentit, el procés de verificació de la malaltia és més lent i, en conseqüència, és difícil ampliar el nombre de deteccions.

També ha recordat que les proves es fan només a les persones que presenten símptomes i no provenen d'un nucli de la malaltia conegut. Per altra banda, es fa a persones que treballen directament amb pacients: professionals de la salut, policies, bombers, etc. i a persones vulnerables.

PUBLICITAT
PUBLICITAT