PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’odissea per tornar a jugar

L’internacional Aleix Viladot espera poder venir des dels Estats Units com més aviat millor

Per Miquel López-Egea

Aleix Viladot en un partit amb el Tigers durant la darrera temporada.
Aleix Viladot en un partit amb el Tigers durant la darrera temporada. | Aleix Viladot

El jugador del Tigers del Marshalltown Community College (Iowa) i internacional amb la selecció, Aleix Viladot, s’ha vist en una situació molt complicada a causa de la crisi sanitària generada pel coronavirus. El seu futur es troba en un moment delicat, ja que no sap quan podrà tornar als Estats Units per poder jugar i estudiar. 

Viladot va explicar que «vaig arribar el dia 5 i tenia pensat estar a Andorra fins al 15, volia passar uns dies amb la família però també vaig aprofitar per a Sevilla i allà va començar tot». «Quan vaig viatjar a Andorra, a l’aeropor ja  vaig anar amb la mascareta i no es veia gaire gent, però no és com ara», afegia, tot recordant que «dijous va començar la preocupació i la universitat encara no m’ha dit res». Cal recordar que el president dels Estats Units, Donald Trump, va ordenar anul·lar tots els vols procedents d’Europa, fet que va implicar que comencés l’odissea de Viladot.

«En aquell moment va començar la meva preocupació i encara no m’han dit res perquè durant demà (avui per al lector) i dimarts han de fer totes les reunions», comentava mentre reiterava que «jo havia de tornar ja».«Estic parlant amb els entrenadors perquè necessito els crèdits per poder firmar amb la universitat l’any vinent», subratllava. 

Va ser ahir quan Viladot va aconseguir tancar un vol per poder tornar als Estats Units però no ho podrà fer fins l’1 de maig, que és quan hi ha la primera data disponible: «Ara m’he de quedar i entrenar, he d’esperar per veure què em diuen i esperar fer les classes en línia, esperaré a poder canviar el vol per volar més d’hora, a veure si hi ha alguna anul·lació. Si no, m’hauré de quedar i mirar d’entrenar amb algun equip de la lliga nacional o buscar una solució»

El jugador es planteja demanar entrenar amb l’FC Andorra si s’ha de quedar unes setmanes al Principat

El que és segur és que, ara per ara, Viladot, com tota la població, s’enfronta a un confinament de quinze dies: «Això és segur, però a casa tinc maneres d’entrenar, poc més puc fer». «Dissabte al matí vaig anar a córrer i vaig veure que hi ha turistes a la muntanya, realment no són conscients de la situació» comentava mentre remarcava que «volia fer una mica de càrdio per no perdre la situació física, però ara ha canviat tot. No he de sortir de casa, faré bici o alguna cosa. Si no tens una cinta o el teu propi gimnàs, és tot molt complicat»

«Si d’aquí a quinze dues les coses es relaxen, començaré a parlar amb els equips del país, potser amb l’FC Andorra, per seguir mantenint el ritme», aclaria, tot recordant que «és una opció que tenia pensada, però hauré de parlar amb el míster»

Malgrat això, a hores d’ara, l’objectiu és poder disputar la lliga d’estiu: «He fet els papers però no és segur, perquè potser l’anul·len, realment és que està tot en l’aire pel coronavirus»

En aquest sentit, assegura que si no hi hagués hagut tota aquesta pandèmia, «ara tindria partits allà i després hauria d’entrenar». «Havia d’estar l’1 de maig entrenant amb l’equip i ara potser arribo una mica més tard, però realment, poc puc fer, tot i que normalment, en aquesta època començàvem a jugar i ja no es fan partits», recordava. 

Així mateix, va assenyalar que el fet de quedar-se a Andorra, implicaria poder estar al país per als compromisos internacionals. «Podria ser-hi i fer alguna cosa amb ells, com entrenar i estar en alguna preconvocatòria», destacava. 

Però el pla és complicat perquè la Federació Andorrana de Futbol ha suspès tota activitat i demà hi ha una reunió en la qual es decidirà el futur de les competicions nacionals i internacionals. El futur de molts esports està en l’aire i, a hores d’ara, s’està lluny de saber quan acabarà aquesta situació generada per la pandèmia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT