PUBLICITAT

Andorra La Vella

La delegació de la UE visita Andorra per «conèixer la realitat del país»

Lenoir afirma que la visita serà útil per «aconseguir l’acord d’associació»

Per El Periòdic

La delegació de la UE a Andorra, ahir.
La delegació de la UE a Andorra, ahir. | MARICEL BLANCH

El recentment nomenat ambaixador de la Unió Europea (UE) a Andorra, Didier Lenoir, acompanyat de la nova negociadora adjunta, Clara Ganslandt, va iniciar ahir la seva primera visita oficial al Principat amb l’objectiu de conèixer de primera mà la «realitat del país», aprofitant la presentació de les cartes credencials com a ambaixador davant del copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. D’aquesta manera, Lenoir i Ganslandt es van reunir amb diferents representants institucionals i del sector social i econòmic, tot i no transcendir més detalls.

El secretari d’Afers Europeus, Landry Riba, i principal amfitrió, va reconèixer que l’ambaixador «encara no coneixia Andorra» i, per això, «era important que vinguessin personalment a copsar la realitat del nostre país en diferents àmbits». En aquest sentit, Lenoir va destacar que durant la jornada d’ahir havia pogut «comprovar les particularitats d’Andorra», un país que «coneixia geogràficament, però no físicament». «Començo a tenir una bona percepció de la realitat andorrana, que ens serà molt útil pel nostre treball per aconseguir l’acord d’associació», va subratllar. 

Riba també va destacar que el Govern està «molt satisfet» amb aquesta primera presa de contacte, ja que es tracta d’una «nova etapa», tant per al Principat com per a la delegació encarregada. 

Durant el dia d’ahir, la delegació de la UE també es va trobar amb la ministra d’Afers d’Exteriors, Maria Ubach, i altres alts càrrecs del Govern i del Consell General. Avui serà el torn del cap de Govern, Xavier Espot, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i amb altres presidents dels grups parlamentaris. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT