PUBLICITAT

Andorra la Vella

Bartumeu dubta de la veracitat de les xifres de visitants

El president d’SDP creu que l’augment anunciat no correspon a la realitat

Víctor Naudi i Jaume Bartumeu atenen els mitjans a la seu d’SDP.
Víctor Naudi i Jaume Bartumeu atenen els mitjans a la seu d’SDP. | Maricel Blanch

El president d’SDP, Jaume Bartumeu, dubta de la veracitat de l’augment de visitants al Principat durant el mes de juny que dilluns va fer públic el Departament d’Estadística: «Jo diria que no s’ho creu ningú», va afirmar. Segons les dades, la variació positiva respecte del mateix mes de l’any passat va ser del 2,8% i la xifra total del període ascendeix a 596.779 persones. Bartumeu creu que les xifres no són possibles, entre d’altres, per les intenses obres que afecten les parròquies centrals: «Devien venir a visitar Beirut, amb totes les voreres obertes», va criticar amb ironia el que a parer seu són unes xifres inversemblants. 

Vacances parlamentàries


El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, va replicar els laments del dilluns de Martí al voltant de l’endarreriment en l’aprovació d’algunes lleis que provocarien l’aturada de les comissions legislatives el juliol i les vacances parlamentàries de l’agost: «El senyor Martí té la gran habilitat d’invertir la situació per tal de no tenir mai la culpa de res, ja hem dit que SDP hauria treballat tot l’estiu si convenia però el que tampoc té sentit és voler aprovar ara totes les lleis a corre-cuita després de vuit anys de Govern». I va afegir: «Aquesta és la manera de fer de Martí, aquestes dues legislatures hauran estat una pèrdua de temps, les lleis més importants, les de reforma estructural, s’hauran quedat endarrerides». 

Acord d’associació

Bartumeu va aprofitar la seva visita recent a San Marino on va tractar l’acord d’associació amb la Unió Europea amb diferents representants polítics d’aquell país, per alertar sobre l’etapa de ratificació popular de l’acord al qual caldria sotmetre’l tant a Andorra, com a Mònaco i a San Marino. D’una banda, Bartumeu creu que la poca transparència amb què s’estan portant les negociacions fan que sigui fins i tot difícil per als partidaris, com ells, fer campanya a favor d’un sí en un suposat referèndum. Segons va explicar, els sanmarinesos també es van queixar de la falta de transparència «encara que ells estan millor que nosaltres». Bartumeu també tem que l’euroescepticisme del nou govern italià, molt influent a San Marino, afecti la voluntat d’associació del país, de manera similar al que ja passa a Mònaco. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT