Casal és 11è al Toubkal i acaba 5è a la Copa de les Nacions

TOUBKAL

Óscar Casal va disputar ahir la marató del Toubkal, a l’Atlas del Marroc, una cursa i una distància que no havia fet mai però en la qual se’n va sortir amb una 11a posició que el permet mantenir la 5a posició a la general de la Copa de les Nacions, competició en la qual ha debutat aquesta temporada.

Casal va manifestar ahir que la cursa se li va fer més dura del que esperava, sobretot per la distància de 42km en la qual s’estrenava, però que va acabar, amb tot, «molt sencer». El corredor de la FAM va sortir amb els primers, però aviat va veure que el ritme era massa alt per una cursa tan llarga, i va cedir per fer una baixada tranquil·la del cim del Toubkal (4.167 metres) per mantenir l’11a posició. Casal va fer un temps de 6h 00min 37s. El vencedor va ser el català Michel Rabat (5h 05min 40s) en una cursa amb 82 participants, dels quals només van acabar 25 per la seva duresa.