PUBLICITAT

Bonet substitueix Rodríguez com a ministra de Salut, Benestar i Treball

  • Gabriel hi veu "incapacitat, improvisació i cansament" en la nova remodelació del Govern
  • Nomen creu que Bartumeu endureix el Govern amb "l'esquerra estancada"
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


05092010_cristina
La fins ara ministra de Salut, Benestar i Treball, Cristina Rodríguezl. Foto: TONY LARA
Nova crisi de govern a l'Executiu socialdemòcrata. La ministra de Salut, Benestar i Treball, Cristina Rodríguez, deixa el càrrec per encapçalar la missió preparatòria de la presidència andorrana a la representació del Principat prop del Consell d'Europa. La seva substituta serà la fins ara membre del consell d'administració de la CASS, Sílvia Bonet. Segons va informar el Govern ahir, el traspàs de carteres es farà efectiu divendres vinent.
D'altra banda, l'Executiu també s'ampliarà amb el nomenament del secretari d'Estat d'Interior, Bruno Bartolomé, com a portaveu del Govern, un càrrec fins ara inexistent al Gabinet socialdemòcrata. Bartolomé continuarà desenvolupant les seves funcions com a secretari d'Estat, que combinarà amb les de portaveu de l'Executiu.
Amb aquests canvis es reforça el perfil polític de l'Executiu, ja que Bonet té una vinculació més estreta amb el Partit Socialdemòcrata de la que tenia Rodríguez.
El president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel, ha valorat la substitució de Cristina Rodríguez al capdavant del Ministeri de Salut, Benestar i Treball, com "una mostra més d'incapacitat, improvisació i cansament per part d'aquest Govern". Gabriel ha dit també que "aquesta quarta crisi" que afronta Bartumeu en menys d'un any i mig demostra que "hi ha un desencant de les persones d'una vàlua professional impressionant com el de la sra. Rodríguez" i que "el cansament i la incapcitat de governar que venim denunciant cada vegada s'acusa més".
El president del grup parlamentari d'Andorra pel Canvi (ApC), Eusebi Nomen, ha lamentat la substitució de Cristina Rodríguez al capdavant del Ministeri de Salut, Benestar i Treball. De fet, Nomen la qualificat de "dimissió més que remodelació" i ha afegit que "el Govern perd un dels seus ministres més ben preparats tècnicament i passa a ser substuituïda per una persona de forta càrrega política, persona de partit, en contra d'una persona obert i independent com era la ministra Rodríguez". Nomen ha afegit que la remodelació feta pública aquest diumenge a la tarda "marca una línia que està agafant el cap de Govern d'enduriment, tancant-se vers els independents i la gent que pensa diferent de l'esquerra estancada".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT