PUBLICITAT

CR i ApC, pendents d'avaluar la posició sobre els 7 acords fiscals

  • Els reformistes lamenten la mancança tot i no veure-la insalvable
  • Nomen afirma que es tracta d'"un nou incompliment" per part del Govern
IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'hemicicle de la Casa de la Vall durant una sessió plenària aquesta legislatura. Foto: TONY LARA

Els dos grups parlamentaris de l'oposició, el reformista i Andorra pel Canvi, hauran d'avaluar en els propers dies quin posicionament adopten davant els set últims acords d'intercanvi d'informacions fiscals que el Govern ha enviat al Consell General. Els acords en qüestió no contenen la clàusula per negociar un conveni per aixecar la doble imposició un cop el Principat disposi d'un sistema tributari homologable. En espera d'analitzar tota la documentació complementària que acompanya els acords, els dos grups han començat a valorar les possibles reaccions.

Pels reformistes, la situació és complicada. Fa un any, CR va posar com a condició per donar suport a l'intercanvi d'informacions fiscals que els acords portessin incorporat el compromís dels països signants a negociar l'aixecament de la doble imposició un cop Andorra disposés d'un model tributari. Políticament, els reformistes podrien oposar-se ara a l'aprovació per part del Consell de la ratificació d'aquests convenis, però també és cert que la força vinculant de la clàusula en qüestió és molt discutible: es tracta més d'una declaració d'intencions que no pas d'un precepte vinculant. Amb tot, els reformistes lamenten que la referència als convenis de doble imposició no figuri en els acords fiscals signats amb els països nòrdics.

Des d'ApC, el president del Grup Parlamentari, Eusebi Nomen, va valorar la manca de la clàusula en qüestió com "un nou incompliment" del Govern socialdemòcrata. Nomen també va lamentar que els convenis contenen els mateixos defectes que els anteriors quant a la seva entrada en vigor.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT