PUBLICITAT

La Casa de la Vall, última visita de Lambertz

  • López explica al polític belga el funcionament del Consell General
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
López i Lambertz durant la visita del segon a la Casa de la Vall. Foto: CONSELL GENERAL

El president de la comunitat germanòfona de Bèlgica, Karl-Heinz Lambertz, va concloure ahir el seu viatge oficial a Andorra amb una visita a la Casa de la Vall. Lambertz va ser rebut pel subsíndic general, Esteve López, que va explicar-li el funcionament i la història de la institució i la seva seu.

La visita de dos dies de Lambertz al Principat tenia per objectiu conèixer de primera mà el funcionament de les institucions andorranes, així com el model de convivència lingüística del país. Amb aquest objectiu, el primer dia del viatge es va centrar en reunions amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, el ministre d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, i la secretària d'Estat d'Educació, Dolors Carmona. La visita es va completar ahir amb el coneixement directe del Consell General.

López va guiar el polític belga per les dependències més significatives de la Casa de la Vall, com l'hemicicle, la sala dels passos perduts i el despatx històric del síndic.

L'interès de Lambertz per Andor- ra neix de les similituds existents entre les dues realitats: la comunitat germanòfona de Bèlgica, la capital de la qual és la ciutat valona d'Eupen, gaudeix d'un alt grau d'autonomia dins del sistema federal belga. Amb 75.000 habitants i la convivència de tres llengües, la seva situació l'aproxima força a la realitat andorrana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT