PUBLICITAT

Encuentra posposa la seva dimissió

  • Admet que havia mantingut converses per Messenger amb una menor amb un llenguatge poc adequat
  • El conseller hauria resolt la qüestió a finals del juliol amb converses amb el pare de la noia
encuentra3072010
El ja exconseller Encuentra, al Consell General. Foto: ANA
Òscar Encuentra posposa la possible dimissió fins a tenir suficients elements de seguretat de no ser "objecte de cap malintencionada voluntat contra la meva persona". Ho ha dit en una roda de premsa d'urgència aquest dijous a la seu de Renovació Democràtica, en la qual ha relatat els fets que el van portar a una primera decisió de dimitir com a conseller general. Encuentra ha explicat que havia mantingut converses per Messenger amb una menor del centre juvenil amb un llenguatge i continguts que "no són adequats pel que es podria esperar d'un educador". Encuentra hauria resolt la qüestió a finals del juliol amb converses amb el pare de la menor, però, segons ha apuntat el conseller, aquest dimarts la direcció del Col·legi Sant Ermengol va rebre un requeriment notarial exigint el cessament d'Encuentra com a professor. El conseller d'Andorra pel Canvi també ha explicat que el president del seu grup parlamentari, Eusebi Nomen, va rebre una transcripció de les converses entre Encuentra i la menor.Òscar Encuentra no ha presentat la seva dimissió com a conseller general de la plataforma Andorra pel Canvi (ApC). El president del grup parlamentari d'Andorra pel Canvi (ApC), Eusebi Nomen, no ha volgut avançar els motius de la probable dimissió del conseller general i s'ha emplaçat a la reunió que aquest dijous al vespre mantindrà l'Executiva de la plataforma política. Tot i això, Nomen ha dit que aquesta decisió no es demoraria més enllà d'aquest divendres i que vol conèixer totes les opinions i tenir tota la informació.

Malgrat això, Nomen ha assegurat, en declaracions a la sortida de la reunió de la Junta de Presidents, que la decisió que prengui Encuentra se sabrà aquest dijous o com a molt tard aquest divendres. De fet aquest és el termini que ha posat Coalició Reformista a l'hora d'oferir a ApC el conseller general Joan Torres Puig per tal que la plataforma no perdi la condició de grup parlamentari.

El president reformista, Joan Gabriel, ha explicat que es tracta d'un acte de fair play parlamentari, i "·el que fem és ajudar un grup perquè pugui fer la seva tasca". Ha afegit que "aquest divendres al migdia en cas que aquesta renúncia -la d'Encuentra- no es porti a terme, aquesta proposta la retiraríem perquè entendríem que no té sentit".

De fet la renúncia ja no s'ha dut a terme aquest dijous i s'haurà d'esperar a aquest divendres, en cas que es produeixi. Els serveis de Sindicatura estaven avisats de la presentació de la renúncia d'Òscar Encuentra des del matí d'aquest dijous, i s'esperava que a l'hora de la reunió de la Junta de Presidents, a les quatre de la tarda, aquesta ja estaria damunt la taula. Les hores han anat passant fins que les oficines han tancat sense haver-se produït la dimissió.
 El Reglament del Consell General marca que els grups parlamentaris han d'estar formats com a mínim per tres consellers i que si un dimiteix, perden aquesta condició de grup. La polèmica arrenca per les queixes d'un pare, que acusava Encuentra de tenir presuntament contactes per escrit amb la seva filla, tot i que no hi ha denuncia cursada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT