PUBLICITAT

Crèdit es manté i Andbanc baixa en el rànquing mundial de bancs

  • Les dues entitats ocupen les posicions 562 i 859 del 'top 1.000' respectivament
  • BIBM se situa, pel seu cantó, en el lloc 839 de la llista que elabora 'The banker'
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La façana de la seu central Crèdit Andorrà. Foto: TONY LARA

El top 1.000 que cada any elabora la revista The banker sobre la fortalesa financera de les institucions bancàries de tot el món situa Crèdit Andorrà a la posició 562 i Andbanc, a la 859a. Això significa que, segons la revista de grup editor del Financial Times, Crèdit Andorrà manté el mateix lloc respecte al rànquing de l'any passat, mentre que Andbanc baixa, ja que en l'edició anterior The banker l'havia situat en un lloc superior. BIBM, per la seva part, ocupa la posició 839. Aquesta entitat no havia estat inclosa inicialment a la llista, ja que la revista nord-americana pensava que encara formava part de BBVA. En la seva edició d'aquest mes de setembre van corregir la llista i van incloure correctament BIBM.

El rànquing s'elabora en funció de la capitalització (els fons propis) de les entitats bancàries durant l'any passat. La posició de Crèdit Andorrà és la mateixa que un any abans i se situa al mateix nivell que el New York Private Bank & Trust Corporation dels EUA, la Banque Cantonale de Genève o la Confederación Española de Cajas de Ahorros; mentre que Andbanc i BIBM se situen al mateix nivell que la Dickinson Financial Corporation dels EUA, la Banque International de Tunísia o l'AOL de Tailàndia.

La classificació de The banker és una de les més valorades internacionalment perquè avalua la fortalesa financera de les institucions i, per tant, la seva solvència.

Segons va manifestar Crèdit Andorrà en un comunicat, es feliciten pel rànquing obtingut, ja que "certifica la solidesa i solvència del banc, malgrat la difícil situació econòmica internacional que afecta la majoria d'institucions financeres".

COMPARATIU DE RISCOS
L'estudi de The banker compara els recursos propis d'un banc (accions ordinàries, reserves, accions preferents) amb els actius ponderats per risc,(el que s'anomena ràtio TIER 1, d'acord amb els estàndards internacionals de Basilea). Des de Crèdit Andorrà es va valorar "molt positivament" que l'entitat tingui una ràtio TIER 1 del 19,61% quan a Europa i als Estats Units està fixada en el 6% com la ràtio mínima perquè les entitats financeres aprovin en el que s'anomena l'stress test, és a dir, la capacitat de resistència davant dels escenaris molt negatius. Crèdit Andorrà va assegurar que la ràtio obtinguda "supera àmpliament els bancs més importants a escala europea i també americana".

La revista també edita un rànquing per països. En el cas d'Andor- ra inclou tres entitats. Crèdit Andor- rà se situa, novament, en primera posició; BIBM en la segona i Andbanc en la tercera. En aquest rànquing es pot veure la ràtio de solvència de cada entitat, és a dir, el coeficient que mesura la capacitat d'un banc per respondre a les seves obligacions a curt i llarg termini.

Crèdit té una ràtio de solvència del 23,45%, BIBM 21,17% i Andbanc del 20,2%. D'altra banda, la mateixa revista també ha publicat aquest estiu un reportatge que analitza el present i el futur de la banca andor- rana. "Un canvi important que podria beneficiar els bancs d'Andorra seria una major capacitat per operar a l'estranger", segons s'afirma en el reportatge. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT