PUBLICITAT

Nomen considera tancat l'afer Encuentra amb la dimissió del conseller

  • Afirma que es tracta d'un assumpte "personal i professional" i nega qualsevol vinculació política
  • Considera que les relacions de la plataforma amb RD quedaran exactament igual que abans
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


03092010_dimissio
De Haro i Encuentra en el moment en què el segon feia efectiva la seva dimissió, aquest migdia. Foto: ANA / AR
El president del Grup Parlamentari d'ApC, Eusebi Nomen, no ha volgut respondre a les manifestacions que aquest divendres al matí ha fet Encuentra a l'ANA sobre la constatació, després de l'executiva de dijous, d'una "voluntat malintencionada" cap a la seva persona i que s'havia aprofitat l'afer per fer-lo caure políticament.

Nomen s'ha limitat a agrair que Encuentra hagi fet efectiva la seva dimissió i que "les relacions amb Renovació Democràtica (RD) continuaran iguals", ja que "no hi ha hagut cap trencadissa" a l'interior de la plataforma política.

"Donem per tancat aquest capítol que és de l'àmbit personal i professional del senyor Encuentra i que no té res a veure en l'àmbit polític", ha dit Nomen. I ha afegit que "entenc que està passant un moment molt dur i no tinc cap comentari a fer".

Amb aquest cop de porta polític a l'afer, el president del Grup Parlamentari d'ApC hi ha inclòs la negativa a fer cap actuació judicial. Nomen ha dit que "correspon a d'altres institucions actuar de la manera que creguin convenient" ja que "els meus coneixements sobre dret penal no arriben a saber si hi ha delicte" per elevar a instàncies judicials l'acta notarial de les converses de xat del ja exconseller general amb la menor. El líder d'ApC sí que ha desvetllat que el pare de la menor manifesta en l'acta notarial "les intencions de portar això fins on calgui".

Eusebi Nomen ha explicat que va ser precisament el pare de la menor qui el va posar en coneixement que hi havia una còpia simple a la notaria adreçada a ell de les transcripcions del xat, i ha trobat del tot normal l'actuació del pare comunicant l'afer tant a la direcció de l'escola com a ell com a president de grup parlamentari ja que com ha reconegut Encuentra, "el seu comportament no és el que s'espera d'un educador i polític".

Carles Ensenyat, el número 4 de la llista nacional d'Andora pel Canvi i promotor d'Units pel Progrés d'Encamp, ocuparà l'escó parlamentari que deixa Òscar Encuentra i, tal com ha avançat Nomen, molt probablement assumirà totes les tasques que fins ara feia el polític escaldenc, entre les quals la negociació de les lleis sindicals. Ensenyat, però, no prendrà possessió del seu càrrec fins al dia 22 de setembre, data en què hi ha la primera sessió plenària del Consell General. Mentrestant, Jordi Torres Puig, de CR, formarà part nominalment d'ApC perquè no perdin la condició de grup parlamentari fins la incorporació al grup d'Ensenyat -cinc dies després del jurament-.

De cara al futur, Eusebi Nomen s'ha mostrat convençut que la dimissió d'Encuentra "no hauria d'afectar en res, perquè sempre hem actuat per consens. A ApC no s'ha votat mai". I ha afegit que aquestes dinàmiques de consens "no s'han de veure afectades per això".

D'altra banda, l'exconseller general Òscar Encuentra ha enviat un breu comunicat aquest divendres a la tarda on diu textualment que "he volgut prioritzar el deure de respecte envers el Consell General, i per aquest motiu no he posposat més aquesta renuncia. Fidel a la meva conducta d'honestedat, sinceritat i responsabilitat. Dono les gràcies a tots aquells ciutadans que van dipositar la seva confiança en mi. I a tots aquells que en aquests moments difícils, m’estan mostrant el seu suport".

Al matí d'aquest divendres, i moments abans de presentar la renúncia, Encuentra ha declarat  a l'ANA que en el decurs de l'Executiva de dijous havia pogut constatar que hi havia hagut "malintenció política" aprofitant l'afer per fer-lo fora del Consell General.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT