- El Top 1.000 elaborat per la revista The Banker manté el primer grup bancari en la posició 562
- Andbanc retrocedeix posicions des de la classificació de l’any passat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY
Crèdit Andorrà manté la mateixa posició que l’any passat, la 562 -al mateix nivell que el New York Private Bank & Trust Corporation dels EUA, la Banque Cantonale de Genève o la Confederación Española de Cajas de Ahorros-; mentre que Andbanc perd posicions situant-se en la número 859 -al mateix nivell que la Dickinson Financial Corporation dels EUA, la Banque International de Tunisia o l’AOL de Tailandia-.
The Banker elabora aquest rànquing en funció de la capitalització -els fons propis- dels bancs i és un dels més valorats internacionalment perquè avalua la fortalesa financera de les institucions i, per tant, la seva solvència.
En un comunicat de premsa enviat per Crèdit Andorrà, aquest es felicita pel rànquing obtingut ja que ‘certifica la solidesa i solvència del banc, malgrat la difícil situació econòmica internacional que afecta la majoria d’institucions financeres’.
L’estudi de The Banker compara els recursos propis d’un banc (accions ordinàries, reserves, accions preferents) amb els actius ponderats per risc,-el que s’anomena ràtio TIER 1, d’acord amb els estàndards internacionals de Basilea. Des de Crèdit Andorrà es valora ‘molt positivament’ que l’entitat tingui una ràtio TIER 1 del 19,61% quan a Europa i als Estats Units està fixada en un 6% com la ràtio mínima perquè les entitats financeres aprovin en el que s’anomena l’Stress Test, és a dir, la capacitat de resistència davant els escenaris molt negatius. Crèdit Andorrà assegura que la ràtio obtinguda ‘supera àmpliament els bancs més importants a nivell europeu i els americans’.