- Els artistes d’Art Camp estan instal.lats als carrers de la vila per donar vida a les obres En aquest lloc, interactuen amb els visitants que els pregunten pel sentit de les teles i de la trobada organitzada per la Unesco
N. S.
ORDINO
- Els creadors interactuen durant la jornada de treball, ahir. Foto: TONY LARA
Els carrers d’Ordino s’han transformat, aquests dies, en un niu de creació artística. La sala polivalent està plena de cavallets, teles i pinzells i molt més. L’aigua de trementina, trossets de fusta i fins i tot sor- ra són companys a les taules instal.lades al recinte d’Ordino. La porta està oberta a tot el públic i els visitants no dubten en entrar i interactuar amb els creadors. “És molt interessant veure com treballen, poder parlar de les obres i preguntar els aspectes que no s’entenen”, va comentar un dels curiosos. L’objectiu final de l’Art Camp és ensenyar la importància de la interacció i el diàleg per a la cohesió social i, l’esdeveniment predica amb l’exemple. “Venim de llocs diferents i tenim costums diversos i, fins i tot amb la barrera de la llengua, aconseguim entendre’ns a través de l’art”, va comentar ahir la pintora de les illes Seychelles Eveline Fanchette El jamaicà Kimani Beckford intenta plasmar aquesta idea a través de les obres que ha ideat per a aquesta edició de l’Art Camp. El pintor parla de l’encontre intercultural a Ordino. En les seves teles, cada persona que arriba d’un país diferent està representat per un color divers. “Cadascú és una part de l’obra i, en conjunt, formen una unitat”, va comentar l’artista jamaicà. Per ara l’experiència està sent un èxit en tots els sentits. Alfons Valdés va exterioritzar la seva satisfacció per la successió dels esdeveniments al Principat.
“Són gent amb molt nivell”, va comentar l’arquitecte de professió, que a banda d’establir relacions d’amistat ja ha acordat dos intercanvis d’obres entre alguns companys de travessia. L’artista de les Filipines Raúl Isidro i la lituana Ieva Skaurone s’emportaran als seus respectius països algunes de les obres de Valdés que, en el taller de l’Art Camp, s’ha endinsat en una experiència nova: la utilització dels acríl.lícs.
La vela situada al costat de l’Oficina de Turisme és un altre taller improvisat i punt de trobada. Allà, fotografies, retalls de diari, tisores i acríl.lics són el paisatge que acompanya els creadors de l’Art Camp. En aquell espai, la pintora aborigen australiana Frances Belle Parker treballa en una sèrie inspirada en la naturalesa i la força de la Ter- ra, mentre Arnau Pérez immortalitza diversos símbols de la mort. “Treballo en un inconscient global que existeix en qualsevol raça o cultura”, va explicar el jove creadors. La convivència és un altre dels aspectes amb què els creadors han de lidiar. La pintora Eveline Fanchette, per exemple, no està acostumada a pintar envoltada d’altres artistes que puguin veure la seva obra abans que estigui acabada. Ara, Fanchette mostra la seva passió per l’oceà als seus quadres i gaudeix, per uns dies, de la climatologia, el paisatge i el bon estat de l’aire del Principat, tres aspectes que sorprenen a la majoria dels creadors estrangers.
nsalva@andorra.elperiodico.com
Per a més informació consulti l’edició en paper.