L'Andorra Ultra Trail desapareix al 2011 per una sola cursa de 170 km

• A falta de trobar patrocinadors, es dirà la Ronda dels Cims i es podrà fer individualment o per relleus
RAFA MORA
ORDINO

No semblen suficients els 112 km de l'Ultra Trail, els 35 del Trail o els 10 del SolidariTrail, i organitzar-ho tot plegat. Cims Màgics, l'empresa organitzadora de l'Andorra Ultra Trail, ha decidit fer un canvi de rumb i acabar amb aquesta denominació i les tres curses de cop, per centrar-se en només una carrera, de 170 km i 11.000 metres de desnivell al voltant del país, la qual es dirà la Ronda dels Cims. "Era un projecte en què ja pensaven des de fa molt temps", va dir ahir Gerard Martínez, responsable de Cims Màgics. Es podrà fer individualment o per relleus. Ara bé, encara no és un fet, a falta que arribin els "patrocinadors suficients per fer front a la despesa econòmica que una cursa d'aquest nivell significa", segons Martínez.

L'objectiu de la cursa, segons va explicar Martínez ahir a la tarda al briefing de l'Ultra Trail a l'Auditori Nacional d'Andorra, a Ordino, la cursa tindrà com a objectiu donar la volta al país literalment, és a dir: "Seguirà el camí perimetral trepitjant la línia de la frontera". Davant d'un auditori ple de corredors que hores després serien a la sortida de la segona i última edició de l'Ultra Trail, Martínez va fer aquest anunci amb una resposta unànime de sorpresa dels assistents. La cursa multiplicada per dos en duresa.