Search
Close this search box.

Els comuns oficialitzaran l’acord entre l’IEM i l’Escola de Música

  • L’entitat dirigida per Barceló farà millores en la docència del curs vinent
  • El pianista té previst enregistrar dos àlbums abans de final d’any

N. S.
LA MASSANA

Periodic
El director de l’Escola de Música de la Massana, Jordi Barceló, en la presentació del taller de percussió. Foto: EL PERIÒDIC

Els alumnes de l’Escola de Música de la Massana no hauran de passar un examen per formar part de l’Institut d’Estudis Musicals d’An- dorra la Vella (IEM). L’acord fins ara era oral, però el conveni entre la capital i la Massana es farà oficial en els pròxims dies. El Comú liderat per Rosa Ferrer va prendre la decisió en el ple de i ara falta que l’altra part faci el mateix. Llavors, tot es posarà per escrit. D’aquesta manera, els alumnes massanencs del curs vinent estaran capacitats per entrar directament a l’institut de la capital, ja que es considerarà que tenen el nivell suficient de manera automàtica. A més, l’escola dirigida per Jordi Barceló realitzarà un canvi en la formació dels seus estudiants. Fins ara es feien dues hores de llenguatge musical –solfeig– i es dividien els alumnes per nivells, cosa que suposava tenir 12 alumnes per classe.

A partir de setembre s’unificaran tots els cursos de cant coral. Aquest canvi permetrà que els intèrprets aprenguin més i es donarà un nivell més alt. “Jo també els acompanyaré amb piano”, va comentar el director. Per acabar d’arrodonir l’aposta, s’ha publicat un edicte per trobar un professor adequat a l’activitat. A més, del dia 5 al 7 del mes vinent, l’escola de la Massana organitzarà un curs d’iniciació a la improvisació i percussió llatina dirigit a tothom qui toqui una instrument, que tenen una mínima formació però que no s’atreveixen a tocar lliurement. D’altra banda, la Bross Band liderada pel pianista prendrà el primer contacte amb el públic durant el concert de final de curs de l’Escola de Música. En l’acte, els 18 components interpretaran Jan blues, Peter Gunn i When the saints go marching in.

ÀLBUMS
Pel que fa als projectes personals del director, l’artista està esperant la resolució de les subvencions de Govern per tirar endavant la publicació d’un nou disc. Aquesta iniciativa ja fa tres anys que li ronda pel cap i, si l’ajuda econòmica li ho permet, l’àlbum comptarà amb una dotzena de cançons i un llibret traduït al català, castellà i l’anglès. “És un tema que entra dins el camp de la investigació”, va explicar Barceló. La idea és barrejar el jazz –inspirat en els anys 30 i 40– amb la música llatina. La idea sorgeix dels treballs fets durant la seva etapa com a estudiant. El latin stride és una tècnica interpretativa personal que sorgeix de la inspiració del concepte musical de nascut als anys 20 de l’stride piano, que consisteix en fer anar la mà esquerra pel teclat del piano com si caminés i amb un efecte similar al del ragtime. L’artista l’aconsegueix traslladar als ritmes com ara txa-txa-txa, la rumba i el son cubans.

nsalva@andorra.elperiodico.com

Per a més informació consulti l’edició en paper.

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes culturals
Escriptor
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu