PUBLICITAT

Crítiques a Govern

"Escandalós" i "desproporcionat": l'oposició reacciona als 174.000 euros destinats a l'Acord

Escalé critica el fet que no s'hagi definit un marc legal per al referèndum, mentre que Montaner afirma que tot forma part d'una estratègia de màrqueting

Per Alex Montero Carrer

Els grups parlamentaris reaccionen als 174.000 euros destinats a informar sobre l'Acord.
Els grups parlamentaris reaccionen als 174.000 euros destinats a informar sobre l'Acord. | Consell General

El president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé, ha criticat durament la inversió de més de 174.000 euros per part del Govern en la creació d’un cub amb pantalles LED per informar sobre l’Acord d’Associació amb la Unió Europea. En declaracions a EL PERIÒDIC, Escalé ha qualificat aquesta despesa com a “escandalosa” i ha denunciat que, sense un marc legal definit per al referèndum sobre l’acord, l'Executiu continua destinant diners públics a accions que considera propaganda institucional. "Govern hauria de mantenir una postura neutral i no està sent imparcial en la manera com promou l'Acord", ha assegurat, afegint que la informació que es facilita és parcial i molt favorable a l’Acord. Escalé ha insistit que Govern hauria de proporcionar informació objectiva, incloent-hi tant els impactes positius com els negatius, cosa que, segons el seu parer, no està fent.


LLEGEIX TAMBÉ: Més de 174.000 euros per a la creació d'un cub de pantalles LED per informar sobre l'Acord


Per la seva banda, el grup parlamentari d'Andorra Endavant, encapçalat per Carine Montaner, ha expressat també el seu descontentament amb aquesta despesa. Montaner ha lamentat la decisió del Govern de contractar directament l'empresa Blit Entertainment SLU per un import de 174.515 euros destinats al lloguer del cub interactiu per un període de set mesos. Segons Montaner, aquesta inversió és "desproporcionada" i ha assenyalat que el Govern podria haver adquirit un cub similar per uns 70.000 euros, segons consultes realitzades amb empreses especialitzades. A més, ha afegit que aquesta despesa forma part d'una estratègia de màrqueting del Govern per afavorir el "sí" en el referèndum, en lloc de centrar-se en una anàlisi rigorosa de les conseqüències de l'acord. "Estem preocupats per la mala gestió dels recursos públics i la manca de transparència en aquesta decisió", ha afirmat Montaner.

Finalment, el grup parlamentari de Demòcrates, a la majoria, ha defensat la inversió, argumentant que forma part d’una campanya de divulgació que s’ha planificat en el marc del pacte d’estat sobre l’Acord d’Associació. Jordi Jordana, president del grup parlamentari, ha explicat que aquesta campanya té l’objectiu de proporcionar informació detallada a la ciutadania sobre l’Acord. "Aquest cub s'emmarca dins la campanya prevista per divulgar l'acord i facilitar que la població estigui informada", ha declarat Jordana, sense entrar en més valoracions sobre la inversió en qüestió.

- pendent d'ampliació -

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT