PUBLICITAT

Cultura literaria

Cañada organitza un concurs literari per fomentar els drets humans entre els estudiants del país

La primera edició del certamen convida a crear relats sobre els valors de la Declaració Universal dels Drets Humans

Per El Periòdic

El Raonador del Ciutadà, Xavier Cañada.
El Raonador del Ciutadà, Xavier Cañada. | Martina Sopena

El Raonador del Ciutadà, Xavier Cañada, ha organitzat la primera edició del concurs literari de relats i microrelats sobre els drets humans, en què podran participar tots els estudiants de segona ensenyança, batxillerat i formació professional matriculats en qualsevol dels tres sistemes educatius del país. Els objectius del concurs són fomentar la defensa dels valors dels drets humans i promoure la creativitat literària entre els estudiants dels tres sistemes educatius del país, amb la intenció que tingui una periodicitat anual.

En aquest sentit, Cañada subratlla que "els joves, com a protagonistes principals del present i, sobretot, del futur del país, han de conèixer i saber defensar els drets humans, així com comprendre la importància dels seus valors com a pilar fonamental de qualsevol societat ben fonamentada". Per tant, les obres han d'estar relacionades amb algun dels drets recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans i s'hauran de presentar abans del divendres 22 de novembre, a les 15.00 hores.

Les categories de relats i microrelats, que es poden consultar a les bases del concurs disponibles a la pàgina web del Raonador del Ciutadà, són tres: categoria Mare Teresa de Calcuta (microrelat, per a estudiants de primer i segon curs de segona ensenyança o equivalents); categoria Nelson Mandela (microrelat, per a estudiants de tercer i quart curs de segona ensenyança o equivalents); i categoria Martin Luther King (relat, per a estudiants de batxillerat i formació professional o equivalents).

A més, cada categoria comptarà amb un primer i segon premi, acompanyats de dos llibres com a obsequi. En la primera categoria, el primer premi consistirà en un xec regal de 200 euros i el segon de 100 euros; en la segona, els premis seran de 300 i 200 euros respectivament; i en la tercera, de 400 i 300 euros.

El veredicte del jurat i el lliurament dels premis es faran públics el Dia Internacional dels Drets Humans, el proper 10 de desembre del 2024, al vestíbul del Consell General.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT