PUBLICITAT

Afers Socials

Marín confirma que la setmana que ve es coneixerà el cap d'àrea de la Gavernera

La titular d'Afers Socials avança modificacions en els reglaments d'acolliment familiar i adopcions

Per Arnau Ojeda Garcia

La ministra d'Afers Socials i Funció Pública, Trini Marín, durant la seva exposició.
La ministra d'Afers Socials i Funció Pública, Trini Marín, durant la seva exposició. | Sergi Pérez | Consell General

La setmana vinent es podria conèixer qui serà el nou cap d'àrea del centre d'acollida de la Gavernera, després de quatre convocatòries. Així ho ha anunciat la ministra d'Afers Socials i Funció Pública, Trini Marín, durant la seva intervenció davant les comissions legislatives d'Afers Socials i Igualtat, i Sanitat.

Segons ha explicat Marín, s'han realitzat diversos processos de selecció, començant amb una convocatòria interna, seguint amb una oberta a tota l'administració, després una per a persones de nacionalitat andorrana, i finalment, una de caràcter general. La ministra s'ha mostrat satisfeta perquè, amb la incorporació del nou responsable, el centre comptarà amb tot el personal necessari per al seu funcionament.

La titular d'Afers Socials ha informat també que el centre actualment compta amb 40 treballadors, entre personal de suport, educadors i monitors, garantint així una atenció adequada als infants i joves acollits. Actualment, al centre viuen 15 nens i nenes d'entre 0 i 12 anys, mentre que 16 adolescents, d'entre 13 i 18 anys, resideixen als pisos gestionats pel mateix centre.

D'altra banda, la ministra ha avançat que s'està treballant en la modificació de dos reglaments clau: el d'acolliment familiar i el d'adopcions. Pel que fa a l'acolliment familiar, es vol potenciar les acollides de cap de setmana i fomentar una major participació de les famílies en la borsa, amb més formació i informació. També es busca facilitar l'acollida d'infants amb discapacitat. En relació amb les adopcions, el Ministeri està col·laborant amb Afers Exteriors per ampliar la llista de països amb els quals col·laborar, per superar les actuals limitacions que dificulten els processos d'adopció.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT