PUBLICITAT

Resposta al clam empresarial

Espot lamenta la "falta de lleialtat" en el rebuig a la Llei Òmnibus per part del sector empresarial

Govern assegura que el projecte té el suport de la majoria parlamentària i defensa la seva importància per al creixement sostenible

Per Alex Montero Carrer

El cap de Govern, Xavier Espot, avui.
El cap de Govern, Xavier Espot, avui. | SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, ha expressat el seu malestar després del clam empresarial que ahir van fer algunes associacions del sector immobiliari per demanar una esmena a la totalitat del Projecte de Llei Òmnibus. En unes declaracions realitzades en resposta a la protesta del sector, Espot ha afirmat que el Govern ja mantenia converses amb les associacions afectades i que algunes de les esmenes proposades estaven sent valorades.

"Fa dos dies ens vam reunir amb la CODA, una de les associacions signatàries, i ja vam avançar que estàvem disposats a acceptar algunes esmenes", ha assegurat el mandatari. No obstant això, ha denunciat que mentre el Govern treballava en buscar compromisos, per l'altra banda es redactava un comunicat reclamant el rebuig total de la llei: "És una falta de lleialtat", ha sentenciat el cap de Govern.


LLEGEIX MÉS: Els sectors immobiliaris i de la construcció afirmen que 4.000 famílies es veuran afectades per la Llei Òmnibus


Espot ha subratllat que la Llei Òmnibus té com a objectiu principal la protecció del dret a l'habitatge i el creixement sostenible, assegurant que no es pot prioritzar els interessos sectorials sobre l'interès general. "És un petit sacrifici que demanem a sectors que s'han beneficiat força en els darrers anys", ha afirmat, referint-se al sector immobiliari i de la construcció.

Tot i la tensió amb el sector, Espot ha deixat la porta oberta al diàleg, insistint que el Govern està disposat a discutir esmenes que no comprometin l'esperit de la llei. "Hem de ser capaços d'assolir un text legal que ens permeti retrobar-nos tots plegats", ha ponderat, però tot destacant que el projecte és necessari per a la "prosperitat econòmica i social del país".


LLEGEIX MÉS: Casal: "L'habitatge té un creixement no digerible, però ha de continuar augmentant"


Espot també ha volgut remarcar que la majoria parlamentària està del costat del Govern, ja que les mesures proposades en el Projecte de Llei Òmnibus han estat consensuades amb el grup parlamentari demòcrata i Ciutadans Compromesos. "Ens consta que la majoria parlamentària és la majoria del Govern perquè són mesures que hem consensuat amb anterioritat", ha explicat Espot. "Estem convençuts que això prosperarà", ha conclòs amb fermesa.

El sector immobiliari, liderat per diverses associacions com la CODA, ha expressat la seva preocupació pel contingut de la Llei Òmnibus, especialment pel seu impacte sobre la normativa dels treballadors desplaçats i el règim sancionador. El Govern ha afirmat que està disposat a modular certs aspectes, com la flexibilització de les conseqüències per incompliments en l'entrega d'obres públiques, però manté ferm el seu compromís amb els objectius principals del text.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT