PUBLICITAT

Trobada internacional

Andorra estableix un full de ruta amb Eslovènia per a la digitalització i la intel·ligència artificial

Els dos Estats afavoriran els contactes i intercanvis en l'àmbit de la cooperació econòmica, turística i esportiva

Per El Periòdic

Trobada a Eslovènia entre el cap de Govern, Xavier Espot, i el primer ministre, Robert Golob.
Trobada a Eslovènia entre el cap de Govern, Xavier Espot, i el primer ministre, Robert Golob. | SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, s’ha desplaçat a Eslovènia on s’ha entrevistat amb el primer ministre, Robert Golob. La trobada ha permès establir un full de ruta per intensificar la col·laboració en diverses matèries per afavorir els contactes i intercanvis en l'àmbit de la cooperació econòmica, turística i esportiva, així com en l'àmbit de la digitalització i la intel·ligència artificial. En aquest sentit, els dos mandataris han exposat la voluntat d’iniciar la negociació per establir un conveni per evitar la doble imposició que ha d’impulsar la col·laboració en projectes econòmics.

Entre altres accions incloses en el full de ruta, es trobaria també la voluntat d'intercanvi d’estratègies de viabilitat de les estacions de muntanya tot l’any en un context de canvi climàtic. Els dos mandataris han coincidit que cal aplicar polítiques de sostenibilitat en els territoris de muntanya que afavoreixin un desenvolupament turístic de qualitat que no impacti en el medi ambient. Per altra banda, Espot ha explicat els avenços que Andorra està duent a terme en l’àmbit de la digitalització i la recent aprovació d’un Codi ètic per a l'ús de la IA destinat a l'àmbit públic, privat i als ciutadans. 

La visita s’ha completat a la tarda amb la trobada amb el viceprimer ministre i ministre de Finances, Klemen Boštjančič, amb qui han tractat la col·laboració econòmica i financera, a més d'acordar iniciar la negociació per a la signatura d’un conveni de no doble imposició que ha de brindar noves oportunitats de negoci entre els dos països, i amb el ministre d’Economia, Turisme i Esports, Matjaž Han, per entrar al detall dels diferents àmbits de cooperació en matèria de turisme i sostenibilitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT