PUBLICITAT

Seguretat als aparcaments

La capital mantindrà les rondes de supervisió malgrat la videovigilància

El conseller de Circulació, Xavier Surana, afirma que tenir més aparells pot ser "dissuasori però no prou efectiu"

Per Agències

El pàrquing comunal Centre Ciutat d'Andorra la Vella, on s'han instal·lat més càmeres.
El pàrquing comunal Centre Ciutat d'Andorra la Vella, on s'han instal·lat més càmeres. | ANA/ R.S.

El grup de treball interdepartamental en l’àmbit de la seguretat que el Comú d’Andorra la Vella ha creat en aquest mandat està duent a terme una anàlisi de totes les instal·lacions comunals de la parròquia «per veure en quin ordre de prioritat és necessari» que s’instal·lin sistemes de seguretat com videovigilància. Així ho posa en relleu el conseller de Circulació i Aparcaments, Xavier Surana, qui destaca que en funció de les zones que es consideri que cal «protegir» i «de la disponibilitat pressupostària», s’aniran actualitzantaquests indrets, informa l’ANA.

Cal recordar que el Comú ja va prendre la decisió d’incrementar la videovigilància a l’aparcament Centre Ciutat arran d’uns fets vandàlics. El conseller emfasitza, però, que «no serveix de res posar moltes càmeres si després no hi ha un visionat en directe». D’aquesta manera, reconeix que tenir més aparells pot ser «dissuasori, però no prou efectiu». En aquest cas en concret, explica que l’aparcament Centre Ciutat ja tenia unes càmeres en les plantes subterrànies i el que s’ha decidit és posar més aparells en cada replà, de la planta zero a la set. Des de la sala de control es pot fer el visionat en directe, però, a més, aquest ‘control’ es reforça amb el que es fa a la sala del servei. 

Surana subratlla que aquesta instal·lació de càmeres al Centre Ciutat és «una primera fase» perquè posteriorment es podria ampliar amb més aparells o controls d’accés, i no hauria de tenir cap afectació per als ciutadans que fan servir els ascensors per anar del carrer Prat de la Creu a la plaça del Poble. De moment, però, aquest darrer pas es deixa en suspens per «responsabilitat política», ja que tal com assenyala el conseller, «això té un cost» i es considera que, per tant, no es pot dir «d’un dia a l’altre anem a ‘bunqueritzar’ l’aparcament»

Nous aparcaments

Tal com s’ha esmentat, la voluntat és la d’anar avaluant cada vegada que es posi en marxa una nova instal·lació de videovigilància. En aquest sentit, el conseller de la capital posa en relleu que serà el cas del nou aparcament que s’està construint a l’edifici de la Borda Nova, on el Comú comptarà amb unes 180 places d’aparcament. 

També s’han iniciat ja els tràmits per tenir un aparcament a la zona del camí Ral per substituir el que hi ha ara mateix i on sembla que es vol edificar. «La propietat vol construir habitatges i, per tant, d’un moment a l’altre ens podem quedar sense aquest aparcament», explica Surana, qui afegeix que es tracta d’una zona mancada d’espais on estacionar i que va ser una «prioritat» trobar aquesta alternativa. De cara al setembre es vol «tancar ja el contracte amb la propietat» i els tècnics començaran a treballar per veure el «disseny» que se li pot donar a aquest aparcament, tenint en compte que «triplica» la superfície i que dona cabuda a 77 vehicles. A més, s'avaluarà que en aquest pàrquing hi pugui haver una zona d'acollida d'autocaravanes, ja que actualment "solament tenim zona d'estacionament al parc Central, amb 19 places" i no és un espai perquè s'hi quedin tot el dia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT