PUBLICITAT

Escaldes Engordany

Encamp celebra el primer Consell de Joves amb un pressupost participatiu de 20.000 euros

El Comú avaluarà tots els projectes i determinarà la viabilitat i compatibilitat d'aquests

Per El Periòdic

Imatge del Consell de Joves celebrat aquest dimecres.
Imatge del Consell de Joves celebrat aquest dimecres. | Comú d\'Encamp

La Sala del Consell del Comú d'Encamp ha acollit avui la primera sessió del nou Consell de Joves, després d'aprovar el passat mes d'abril el reglament per a la creació d'aquesta iniciativa, la qual té com a objectiu la participació i la col·laboració ciutadana en la presa de decisions públiques i, en concret, entre els joves de 12 a 16 anys. La cònsol major, Laura Mas; el conseller de Cultura, Infància i Joventut, Joan Sans; el conseller comunal, José Luís Agudo, i la directora del Departament de Cultura, Infància i Joventut, Maribela Moreno, han rebut, en tant que representació del Comú, als joves de l'escola andorrana d’Encamp. 

Entre ells, un total de 12, més tres suplents, han estat escollits com a consellers joves, estant els encarregats de presentar i desenvolupar les diferents propostes i projectes que han sorgit d'identificar les seves necessitats i les seves expectatives, tant pel que fa al seu benestar subjectiu com quant a l'interès públic. Abans, però, Laura Mas i Joan Sans han portat a terme el jurament i nomenament oficial dels 15 protagonistes com a consellers joves, fent entrega del tradicional pin commemoratiu i un petit dossier amb la reglamentació de funcionament de l'òrgan. 

Mas ha assenyalat que es tracta d'una iniciativa "destinada a què pugueu formar part de les decisions que pren el Comú, que tingueu la vostra pròpia veu i fomenteu aquesta participació col·laborativa i la corresponsabilitat a decidir les accions que hem de dur a terme per als joves". A més, la cònsol major ha recordat que Encamp ha estat la primera parròquia a tirar endavant un Consell de Joves amb un pressupost participatiu propi, en aquest cas de 20.000 euros. 

Per la seva part, Sans ha volgut felicitar i agrair la implicació de tots els alumnes en aquest Consell de Joves que, a més, “han presentat una transversalitat sorprenent amb cadascuna de les propostes, des del vessant cultural, patrimonial o d'infraestructures, deixant clar que s'estan complint els objectius d'enfortir el caràcter participatiu i d'implicació dels joves de la parròquia”

Els 12 consellers i conselleres han pogut presentar i exposar les seves idees i projectes per invertir en la parròquia, començant, per exemple, per la creació d'un itinerari dels llocs emblemàtics de la parròquia. Segona han pogut explicar, Encamp disposa d'un gran patrimoni cultural i natural, i conèixer-lo ajudaria a fomentar aquest sentiment de pertinença amb la parròquia. És per això que es proposa la creació d'una xarxa de petites escultures que representin l'Ossa, i que estiguin situades en llocs emblemàtics com el llac de Pessons, Orris de Cubil, Montmalús, entre altres. 

Una altra proposta és la creació d'un espai per a joves i gestionat pels joves, per tal de tenir un lloc propi on anar a fer tasques de l'escola, quedar amb els amics i, sobretot, aprendre a ser autònoms a l'hora de gestionar els seus propis béns. Vinculat amb aquests espais per a joves, també s'ha explicat la voluntat de poder tirar endavant una sala de música per a joves, en la qual puguin haver-hi diferents instruments bàsics, fent incís en el desenvolupament artístic i fent més accessible l'entrada a aquest món. 

També s'ha desenvolupat la idea d'ampliar la xarxa wifi pública de la parròquia, amb l'objectiu de potenciar la qualitat d'aquesta i promoure una millor connectivitat i disponibilitat, tant dels ciutadans com dels visitants. Finalment, s'ha exposat la necessitat de recondicionament d'algunes parades de bus, proposant, per exemple, eixamplar-les a causa de la gran quantitat d'alumnes que les utilitzen, sobretot les pròximes als centres escolars. 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT