PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Exposició per visibilitzar les dones en àmbits científics

Fins al dia 17 de març es pot trobar a l'Illa Carlemany i és organitzada per al Dia Internacional de les Dones

Per Maria Lozano

Imatge de Núria Salam fent l'exposició.
Imatge de Núria Salam fent l'exposició. | M.L.

En el marc del Dia Internacional de la Dona que se celebra el pròxim divendres dia 8 de març, la Secretaria d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana ha organitzat a l'Illa Carlemany una exposició anomenada 'Enciclopèdia de les Dones Steam', de Sandra Uve i Núria Salán. Aquesta està present des del dia d'ahir fins al dia 17 de març, i té com a objectiu visibilitzar els grans avenços de diferents dones en àmbits científics com poden ser la medicina, l'enginyeria o les matemàtiques a més de "reflexionar en el paper de les dones en la societat", ha comentat aquest matí la Secretària d'Igualtat i Participació Ciutadana, Mariona Cadena.

I és que una de les expositores, Núria Salán, química i metal·lúrgica i professora a la UPC-Terrassa, ha anat explicant el paper que han tingut en el món de la ciència global moltes dones catalanes com pot ser la Josefina Castellví, la primera dona a anar al continent de l'Antàrtida. Salam ha volgut posar èmfasi en el fet que "aquestes dones no surten en els llibres de text escolar". És una de les raons per fer l'exposició, per visibilitzar-les en el món de l'educació i que les nenes i noies puguin tenir referents femenins. I ha afegit que "creiem que encara manquen moltes referents femenines. Les noies i adolescents han de poder tenir referents que les animin a accedir a carreres de tecnologies, ciències o matemàtiques". 

La mateixa química ha volgut remarcar que les dones en àmbits científics encara estan més invisibilitzades que en àmbits socials. En aquest cas ha posat d'exemple la medicina, àmbit científic en què hi ha més dones graduades que homes, però que, en el quadre d'honor de la facultat no estan en el percentatge de les aules, i ha remarcat que "encara no hi ha una catedràtica de la ginecologia". Per això Salán apel·la a què siguin els homes que tenen dones en els seus equips que apostin a donar visibilitat a aquestes: "Ja que estan treballant amb elles i s'estan enriquint del talent combinat, també els donin la visibilitat que es mereixen".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT