Una fluixa Andorra perd contra una Romania en estat de gràcia

La selecció de Koldo Álvarez cau a Bucarest golejada davant d’uns rivals molt superiors

Per Joan Jiménez

Un instant del partit.
Un instant del partit. | FAF

Andorra va caure ahir a Bucarest contra una molt superior selecció romanesa per 4-0.

Els andorrans van iniciar el partit tancats darrere per un domini protagonista de Romania, tenint com a única opció la pilota llarga per aprofitar les poques pilotes que aconseguien controlar els de Koldo Álvarez. Al minut 11, la selecció nacional assolia extreure una falta a la banda esquerra que va aprofita Sánchez per rematar amb força potència de volea, però per sobre de la porteria. Iker Álvarez va haver de rescatar al conjunt visitant, en parar una volea romanesa i un mà a mà producte del refús de la primera aturada. Els nois de casa no aconseguien trobar-se còmodes en el partit, i havien de que recórrer al joc dur, costant diverses grogues als del Principat. Al minut 23, queia el primer gol dels romanesos amb un tant de categoria de falta des de l’angle esquerre de l’àrea que, amb una perfecta rosca, treia les teranyines de la porteria d’Iker Álvarez colant-se per l’esquadra. El segon no va tardar ni cinc minuts en pujar al marcador, ja que Hagi guanyava amb facilitat l’esquena a Moi i afusellava a Iker amb una volea molt ben executada. Així mateix, Marc Garcia geia en una trampa del romanès, fent que caigués enmig  de l’àrea sense estar la pilota en joc de forma directa, provocant que l’àrbitre assenyalés penal i deixant que Marin marqués un avantatge de tres gols a la mitja part.

La segona part no va ser allò que haguessin volgut els dels Pirineus, ja que Koman rebia un passada a l’àrea al minut 49 que, amb un sol toc, se’n anava de quatre defenses andorrans i afusellava de nou a Iker Álvarez amb molt poc angle. A partir del quart, la selecció local va decidir parar el ritme del partit i mantenir la pilota de forma passiva esperant al fet que els minuts anessin passant, mentre els andorrans, amb molt esforç i professionalitat, continuaven lluitant per aconseguir la pilota tot i que el resultat del matx ja estava més que definit i no tenien capacitat per poder elaborar alguna jugada que pogués provocar el gol de l’honor. La maneta va poder caure al minut 78, però una mà romanesa va evitar que la golejada s’ampliés mitjançant un córner. Tampoc va arribar al minut 89, on Romania va anotar en fora de joc. La doble targeta groga a San Nicolas va tancar un partit negre per a la selecció andorrana, que marxava de Bucarest sense haver tingut cap mena d’opció i golejada per 4-0.