PUBLICITAT

Andorra la Vella

Astrié acusa el PS «d’usurpació» del projecte de la plaça del Poble

El consòl major ha visitat el coworking Hive Five, el qual celebrava el seu tercer aniversari

Per Alex Montero

Visita del cònsol major, David Astrié, al coworking Hive Five durant l’acte de celebració del tercer aniversari de l’espai.
Visita del cònsol major, David Astrié, al coworking Hive Five durant l’acte de celebració del tercer aniversari de l’espai. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

El coworking Hive Five ha celebrat avui el seu tercer aniversari, amb la visita del cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié. Una cita que, finalment, ha suscitat més interès per la resposta d’aquest a la noticia sorgida el passat dimarts, on el Partit Socialdemòcrata de la capital ha recollit 50 propostes per a la remodelació de la plaça del Poble. Astrié ha sigut molt clar en les seves paraules: «De les 50 idees que diuen que han aportat, 42 ja estaven incloses dins del projecte inicial presentat pels arquitectes, per tant, podríem parlar d’una usurpació de la propietat intel·lectual». El cònsol ha remarcat i fer una crida al fet «que siguem seriosos, ja que nosaltres no hem fet mai cap proposta de cara a la galeria», destacant que, tot i això, «han aportat dues propostes que sí que hem recollit perquè les considerem interessants». 

A més, Astrié ha afegit que en els pròxims dies mantindran una reunió amb el col·lectiu de la gent gran i una altra amb les associacions que fan servir la plaça del Poble per a diferents esdeveniments, ja que «estem molt contents que el projecte inclogui zones verdes que van ser fruit d’una petició de la majoria». Sobre la hipotètica falta de jocs per a la canalla, el cònsol ha manifestat que el concurs «es caracteritza per una cobertura vegetal molt nodrida», tornant a insistir en el fet que el PS «no es pot agenciar una idea que ja estava des d’un inici i tothom que vulgui consultar la documentació ho pot fer a través del Comú». 

Visita al coworking

Juntament amb Astrié, la visita ha comptat amb el director de l’espai, Martí Batalla; el fundador de l’Univers Bomosa, Turi Mora, i el director general del Bomosa, Manel Garcia. Tots quatre han visitat els diferents espais del coworking, amb una posterior trobada del cònsol amb un grup d’hivers (usuaris de l’espai) per intercanviar inquietuds i idees. «És important la tasca que espais com Hive Five ofereixen a la parròquia, en un moment en què l’emprenedoria està experimentant un creixement molt considerable», va declarar Astrié. A més, el cònsol major ha destacat «l’interès que s’ha registrat en els darrers anys per obrir negocis a Andorra la Vella», recordant també que des del Comú «s’ofereixen ajudes i subvencions dels impostos i taxes comunal als joves emprenedors menors de 35 anys que estableixin el seu primer negoci a la capital».

Una de les principals novetats que viurà Hive Five durant els pròxims mesos és l’ampliació en 1.000 m2, passant així a disposar de més de 200 punts de treball repartits en un edifici de baixos i sis plantes de 2.200 m2. D’aquest creixement, 600 m2 es dedicaran a la generació de nous espais de treball, mentre que els altres 400 ho faran per altres serveis de coworking. «Des de l’obertura de l’espai hem acollit uns 400 hivers i actualment l’ocupació és del 80%, amb 112 persones (74 homes i 38 dones)», ha indicat Batalla, afegint que «26 són andorrans, 60 catalans i espanyols, i uns altres 15 de nacionalitats diferents». Pel que fa al perfil d’aquests, la majoria són emprenedors, directors d’startups i professionals autònoms, així com assalariats d’empreses ja consolidades. 

Tanmateix, Batalla ha afirmat que «estem convençuts d’haver creat un espai ideal per generar i potenciar el talent dels emprenedors i dels professionals que acollim», fent èmfasi en el fet que han aconseguit consolidar els valors que marquen la diferència amb altres coworkings, com són «la creació de comunitat, la possibilitat de fer networking entre els hivers, la sostenibilitat de l’espai o el fet que sigui l’únic cowork 100% pet friendly d’Andorra».  

Temps de descompte pels veïns de l’avinguda Santa Coloma

Astrié ha aprofitat la seva intervenció per respondre també a la situació actual de les persones desallotjades dels dos edificis de l’avinguda Santa Coloma: «Vam tenir una reunió amb els propietaris per veure quines eren les intencions després d’enviar-los el requeriment que havien de fer de l’estudi de reforma estructural i executar les posteriors reformes», ha informat el cònsol major, afegint que «hi ha la voluntat de fer-la per part d’ambdós, sempre que tinguessin primer els resultats de l’estudi del subsol per tenir en compte uns criteris que segurament els seran molt útils». Astrié ha recordat que «encara queden quatre setmanes per finalitzar el termini de tres mesos establert i vull creure que arran d’aquests procediments tot s’accelerà».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT