La Vuelta de l’època moderna tindrà per primera vegada un tram de sterrato de quatre quilòmetres, serà el camí de les Pardines, recorregut que servirà per enllaçar la carretera dels Engolasters amb els Cortals d’Encamp, on serà el final d’etapa, tal com ja va avançar ahir EL PERIÒDIC.
D’aquesta manera, La Vuelta se suma a una tendència de les grans voltes, com ja va fer, per exemple, el Giro amb el Colle delle Finestre. Això passarà el diumenge 1 de setembre, dia que es disputarà una etapa que arribarà de Catalunya. En aquest sentit, el ministre de Turisme, Francesc Camp, ha desvelat el final de l’etapa però no ha volgut donar detalls sobre la sortida. Per altra banda, després d’aquesta jornada, l’equip tindrà una jornada de descans que no serà a Andorra i aquesta servirà, previsiblement de trasllat a Pau, on es farà una contrarellotge individual. Així mateix, Camp ha donat a conèixer que també es repetirà el port de la Comella.
Recorregut innovador
En aquest context, Camp ha assegurat avui que «costa trobar coses noves» perquè «els anys passats hem intentat fer moltes combinacions i ens constava que alguns corredors feien aquest pas». Així, «l’organització s’ho va mirar» i ha aclarit que «tècnicament no hi haurà cap problema perquè els cotxes podran passar pel túnel». A més, ha indicat que «estem molt contents perquè oferirem una cosa nova, amb més de 1.200 metres de desnivell si sumes els tres ports» i que «pel que fa a les audiències, sent diumenge ens anirà bé per donar a conèixer Andorra i les ofertes que tenim en les muntanyes». «Els darrers anys ha millorat molt filmant el seu entorn, aquí tenim la Vall del Madriu-Perafita-Claror i aquest serà una de les imatges fortes del dia», ha reiterat. Pel que fa a infraestructures «s’haurà de fer un poc de millores».
El Tour, el gran objectiu
Referent a acollir el Tour de França, Camp ha reconegut les negociacions: «Sempre estem a sobre, ara ja han passat tres anys i confio en el fet que vingui un dels tres anys vinent però no tenim el sí, tot i que no deixem de parlar amb Christian Prudhomme». A més, el futur la Vuelta passarà per les eleccions al Principat, però el Govern busca ser una seu habitual de la ronda espanyola.
De moda
Per un altre costat, Gerard Riart, president de la Federació Andorrana de Ciclisme, ha explicay que «tenim dels millors ports del món» i que «sempre s’ha d’anar a buscar alguna cosa més i ara, està molt de moda». «Poder fer això amb aquestes vistes serà espectacular, donarà molt a parlar, és una terra on es roda molt bé», indicava. De fet, Televisió Espanyola s’aproparà al Principat a principis del mes vinent per gravar el tram de sterrato.
Ambaixadors de luxe
La presentació del final de l’etapa s’ha produït avui en un acte a l’església d’Engolasters i ha comptat amb dos ambaixadors de luxe com són Joaquim Purito Rodríguez i Aleix Espargaró. «La Vuelta volia fer alguna cosa interessant aquí a Andorra i vam veure la possibilitat de passar per les Pardines, va encaixar bastant bé i serà espectacular perquè és la primera vegada que ho fan a la ronda espanyola», manifestava Purito. «Els ciclistes ja saben que si venen a Andorra, l’etapa serà dura», puntualitzava.
Finalment, el pilot Aleix Espargaró, un gran aficionat al ciclisme, ha assegurat que «poder gaudir de la Vuelta a Andorra sempre és una passada» i que «tenim dels millors ports del món, aquest any s’han superat». «Serà molt maco, podrem gaudir molts aquí, a la capital del ciclisme», opinava.