Search
Close this search box.

Finals amb segell

Andorra afronta les darreres jornades de la Copa d’Europa amb la mirada posada en la candidatura del 2027

Grandvalira acull, per quarta vegada, unes finals de Copa d’Europa d’Esquí Alpí. Aquesta cita suposa la tornada de la competició d’elit en aquest àmbit al Principat, després de l’èxit que van tenir les finals de la Copa del Món del 2019.

 
D’igual manera, aquesta no serà una prova més per a l’organització, i és que és la darrera oportunitat per demostrar del que s’és capaç al país abans que tingui lloc la votació, que serà al mes de maig, per part del comitè de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) que determinarà el país que acollirà els Campionats del Món del 2027.

Amb aquesta cita en l’horitzó, marcada en vermell, és clar que aquestes finals comptaran amb diversos factors diferencials per atreure i afavorir, encara més si cap, els comentaris positius per part de la FIS. Tal com va declarar a EL PERIÒDIC el director general de Grandvalira-Ensisa i director general de la candidatura del 2027, David Hidalgo, «aquestes finals de Copa d’Europa comptaran amb una inversió molt similar a les que vam realitzar per a les finals de Copa del Món del 2019, un aspecte que mai s’ha vist fins al moment, ja que de sempre s’ha tendit a posar la Copa d’Europa un esglaó per sota de la del Món».

Segons Hidalgo, «que els corredors i equips que vinguin a Andorra se sentin més valorats i cuidats que del normal és vital i deixa una herència», ja que també s’ha de tenir en compte que molts d’aquests corredors i corredores seran els que ocuparan els esglaons més alts dels podis als Jocs Olímpics o Campionats del Món.

Per primera vegada, una organització de Copa d’Europa compta gairebé amb tots els elements amb què ho fa una Copa del Món, tant a nivell organitzatiu, tècnic i d’infraestructures. A més a més, a tots aquests elements també s’ha sumat el gran moment esportiu que viu l’esquí andorrà. «La cita ha arribat en el moment ideal, perquè una de les coses que la FIS ens deia és que està molt bé tot el tema de l’organització, les estacions, el país i altres, però hauríeu de posar algun corredor allà dalt. Bé, doncs ara ja l’hem posat», va recalcar Hidalgo, mentre afegia que «fer arribar algú a dalt de tot no s’improvisa en quatre anys, sinó que hi ha una feina feta de molts anys, per part de molta gent, i a dos mesos vista de les votacions és el millor aval esportiu que podríem tenir».

Un dels elements més importants, i que encapçala la llista de components a avaluar per part de la FIS en aquestes finals de Copa d’Europa i que, per tant, també repercutirà en les sensacions de cara a les votacions del maig, serà l’estat de la neu. «El més ideal seria que tinguéssim el mateix estat de neu que vam tenir en les finals del 2019, però és complicat», va explicar el director tècnic de Grandvalira-Ensisa, Enric Barbier. Els operaris porten treballant gairebé dia rere dia en les últimes setmanes per adaptar les pistes a mesura que vagin donant-se les condicions meteorològiques.

«Les màquines van rebentar tota la part alta de la pista de l’Avet, deixant-la oberta, i es va anar regant per tancar-la posteriorment, i la diferència es va notar», va dir Barbier i, a més, «es van injectant contínuament les diferents zones, ja que després de totes aquestes setmanes sense cap precipitació i amb poca humitat tenim una neu que està molt seca en profunditat. Necessitem donar més humitat per aportar cohesió».

El pitjor escenari possible, assenyalava el tècnic, és que es produís una intensa nevada durant la mateixa competició, fet que seria «una prova de foc més per a tots els equips per treure aquesta neu». No obstant això, «estem preparats», va recalcar Barbier, mentre afegia que «les complicacions poden ser més o menys exigents, però el que és cert és que estem preparats per a tot». 

 

Les decles

 

David Hidalgo – Dir. general de Grandvalira-Ensisa i director general de la candidatura Andorra 2027

«Que els corredors i equips que vinguin a Andorra se sentin més valorats i cuidats que del normal és vital i deixa una herència»

 

Enric Barbier – Dir. tècnic de Grandvalira-Ensisa

«El més ideal seria que tinguéssim el mateix estat de neu que vam tenir en les finals del 2019, però és complicat» 

 

L’obstacle principal amb el qual es va trobar l’organització va ser tornar a agafar el ritme

 

Després de dos anys en blanc a causa de les restriccions causades per la pandèmia i un canvi dins de la comissió organitzadora van ser els obstacles més complicats que va haver de superar el comitè organitzador andorrà. Així ho va explicar Hidalgo, que va voler afegir que, a banda d’aquests temes, el fet de «continuar pujant el nivell va ser una qüestió sobre la taula, ja que és clar que cada vegada que tanques un esdeveniment ja penses en el següent i intentes superar sempre l’anterior, i cada vegada és més complicat».

Sobre aquests tres eixos es va treballar per a arribar a oferir un resultat que es podrà veure en aquest esdeveniment, a banda de la resta d’aspectes que es necessiten tenir lligats si es vol organitzar una cita internacional. Amb el canvi d’equip i el ritme de competició agafat, l’optimisme de cara a Andorra 2027 va creixent.

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
ACB

Bàsquet Girona

85

MoraBanc Andorra

98

MoraBanc Andorra

89

Unicaja de Màlaga

106

MoraBanc Andorra

71

UCAM Múrcia

83

Primera RFEF

Gimnástica Segoviana

3

FC Andorra

2

FC Andorra

1

Unionistas

1

Nàstic

1

FC Andorra

1

Lliga Multisegur

Ranger's FC

0

FC Pas de la Casa

1

Atlètic Club Escaldes

6

Penya Encarnada

1

UE Santa Coloma

4

Nóbrega Constructora CF Esperança

0

Inter Club Escaldes

3

FC Ordino

0

The Boss FS la Massana

0

FC Santa Coloma

4

Notícies relacionades
Publicitat
Entrevistes esportives
Corredor octogenari
Taekwondista
Nedador
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu