Search
Close this search box.

Encamp aposta per organitzar l’Europeu de l’Spartan Race

En la primera edició es reuneixen a Grau Roig 1.900 participants

La primera ocasió en què l’Sparta Race arriba a Andorra es considera del tot exitosa. Així ho valoren els diferents estaments que la van fer possible. La bona resposta en quan a participació, l’organització i la duresa del recorregut fa pensar en nous reptes. I com divendres passat ja s’anunciava el pròxim objectiu, un cop ja es compta amb aquesta primera experiència, és portar a la parròquia d’Encamp el Campionat d’Europa el 2017.
 
Per organitzar l’Europeu «tenim molts números per a que l’any que ve es pugui fer aquesta prova aquí a Andorra», assegura Jordi Torres, cònsol major d’Encamp, remarcant que «veient els paisatges que tenim, les muntanyes i la duresa de la prova. Tothom ha dit que és espectacularment dura i crec que és l’indret ideal per poder efectuar-la l’any que». María Gómez, directora d’operacions d’Spartan Race, exposa en aquest sentit que «és la idea i ens encantaria, s’han de donar un munt de condicionants perquè succeeixi, però el primer any ha estat un exemple més que fantàstic per poder-ho aconseguir». En aquest primera edició a Grau Roig subratlla que es tracta d’una prova «dura perquè el lloc té una inclinació i un desnivell que difícilment es pot aconseguir en altres llocs. Ho hem fet així expressament perquè la superació i el desafiament és el que busquem. L’espartà fent això es transforma totalment. És un abans i després. Fins i tot la gent que venia preparada l’ha sorprès la duresa, l’altitud i la deshidratació». Per la seva part, el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, assenyala que l’Spartan Race al Principat «té molt futur» perquè és «molt diferent al que es fa habitualment en muntanya a Andorra». Aquesta experiència «ha estat un èxit. El primer any aconseguir 2.000 inscrits és difícil. Amb qualsevol prova comencen amb uns centenars o un miler i escaig».
 
En la vessant esportiva, diumenge es disputava la modalitat Super, de 15 quilòmetres. El guanyador va ser Grégoire Rezzonico amb un temps 1.46 hores, Segon era Eugenio Bianchi (1.48) i tercer Lluís Barbé (1.49). En categoria femenina, Agata Pietroszek es va imposar amb 2.13, seguida per Bérangère Gaumont (2.30) i Olga Estellé (2.37). També es va disputar la modalitat Hurricane Heat, que es realitzava per primera vegada a Europa. No comptabilitzava el temps i es realitzava en equip, per tal de superar totes les proves. Dissabte, en la Beast, la de major quilometratge, es va imposar Albert Soley amb 2.45. El podi el completaven Rezzonico (2.47) i Bianchi (2.58). En fèmines el triomf era per a Myriame Essalki (3.50), seguida per Simone Matos (3.53) i Sofie Brörmann (3.54 hores). En l’Sprint els vencedors eren Rezzonico (49 minuts) i Ilaria Paltrinieri (1.05 hore).
Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
ACB

Bàsquet Girona

85

MoraBanc Andorra

98

MoraBanc Andorra

89

Unicaja de Màlaga

106

MoraBanc Andorra

71

UCAM Múrcia

83

Primera RFEF

Gimnástica Segoviana

3

FC Andorra

2

FC Andorra

1

Unionistas

1

Nàstic

1

FC Andorra

1

Lliga Multisegur

Ranger's FC

0

FC Pas de la Casa

1

Atlètic Club Escaldes

6

Penya Encarnada

1

UE Santa Coloma

4

Nóbrega Constructora CF Esperança

0

Inter Club Escaldes

3

FC Ordino

0

The Boss FS la Massana

0

FC Santa Coloma

4

Notícies relacionades
Publicitat
Entrevistes esportives
Taekwondista
Nedador
Jugador de la selecció de futbol sala
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu