Tal i com ja s´havia anunciat i cinc anys després, Andorra tornarà a acollir el Tour de France. Serà l’any que ve amb una arribada, una jornada de descans i una sortida. La ronda francesa arribarà al Principat provinent de Céret l’11 de juliol amb un final d´etapa a Andorra la Vella, l’endemà hi haurà una jornada de descans i el 13 de juliol, des del Pas de la Casa es donarà el tret de sortida en una etapa que es dirigirà cap a Saint-Gaudens, de nou en territori francès.
Així mateix ho ha confirmat avui al vespre el director del Tour, Christian Prudhomme en una presentació inusual del recorregut del Tour 2021 realitzada a través de la televisió francesa a causa de les restriccions establertes a França per la pandèmia de la COVID19. La Grande Boucle arribarà a Andorra l’11 de juliol i entrarà al país per la frontera francoandorrana, creuarà el Pas de la Casa, el Port d´Envalira per després dirigir-se a Soldeu, Canillo, Encamp, passant per Beixalís (1.790 m.), seguint per Anyós, Escaldes-Engordany i amb arribada a Andorra la Vella.
L’itinerari transcorrerà durant uns 50 quilòmetres dins de territori andorrà, similar als de l´edició del 2016. Després d’aquesta etapa, l’organització del Tour farà una jornada de descans a Andorra- igual que en l’edició del 2016- i l’endemà, el 13 de juliol, els corredors sortiran des del Pas de Casa per dirigir-se de nou a territori francès. Aquesta serà la segona vegada que una etapa del Tour arriba a la capital. Ja va ser meta també el 1964 i sortida el 1993, 1997 i el 2009.
Per la seva part, Arcalís ha estat arribada en tres ocasions: el 1997, 2009 i 2016. Pal va ser arribada el 1993 i Escaldes-Engordany va ser sortida l´edició del 2016. L´any que ve, el Pas de la Casa, acollirà per primera vegada una sortida.
El Tour de France, l´esdeveniment esportiu més mediàtic
Després d´un estiu i en general, d´un 2020 a Andorra sense la possibilitat d´acollir esdeveniments esportius de renom internacional a causa del Covid-19, el Tour de France és una de les competicions esportives que més poden ajudar a donar a conèixer Andorra com a destinació turística arreu del món. A més, amb una jornada de descans inclosa, l´objectiu és també atraure aficionats al món del ciclisme al país i així, augmentar les pernoctacions al país per tal de dinamitzar el sector turístic. En aquest sentit, cal recordar que en l´edició del 2016, l´etapa més vista va ser la d´Andorra amb una mitjana de 14 milions de telespectadors i un pic d’audiència a l´arribada de 20,5 milions de telespectadors.
El Tour de France s´emet en 190 països a través de 100 canals de televisió, dels quals, 60 ho fan en directe. L´emissió de la ronda francesa suposa més de 23.500 hores de televisió i una mitjana d´audiència de gairebé 4 milions de telespectadors. També cal destacar els 7,5 milions de fans que acumula en els diferents perfils de les xarxes socials.