Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

ROCIO SELIGRAT

Cantant del grup ‘Sommeliers’

ROCIO SELIGRAT Encara hi ha reticència cap a la música clàssica

El grup musical Sommeliers arribarà el proper 12 de juliol al Principat per tocar a la Plaça Sant Roc de Sant Julià de Lòria en el marc de la 15a edició dels Vespres d’Estiu. Rocio Seligrat n’és la cantant i assegura que la gent se sorprèn quan escolta la barreja de música clàssica i moderna que es crea amb quatre instrumentistes i una vocal. / Per ESTEFANIA GRACIA
 
–Com va néixer el grup ‘Sommeliers’?
–El grup es va formar fa aproximadament un any i mig. Tres de les actuals components ja es coneixien d’abans, perquè van coincidir en un musical, i quan van acabar van voler continuar tocant juntes i es van ajuntar amb una pianista i amb mi, que sóc la cantant.
 
–Quin va ser el seu propòsit?
–Vam començar a tocar perquè volíem fer una barreja entre música clàssica i moderna. La barreja és curiosa perquè elles quatre, les instrumentistes (violí, violoncel, clarinet i piano), toquen música clàssica, i jo com a cantant em decanto una mica més cap a la música moderna i el jazz. Vam començar a fer moltes versions de temes d’òpera, jazz i poc a poc hem anat fent coses més pròpies i originals, com introduir poemes o anar més cap al pop. 
 
–Aquest estiu faran un concert a Andorra. Què es trobaran els assistents?
–Durant el concert presentarem les cançons del nostre primer disc. Però també tocarem altres temes externs a aquest, perquè des que vam presentar el disc al gener no hem parat i hem estat fent noves cançons. A més, aquest estiu presentarem un single nou, que és més d’estiu, i seguirem fent altres temes. 
 
–És la primera vegada que vindran a tocar al Principat?
–Sí. Ens fa molta il·lúsió la veritat, perquè en el meu cas, també és la primera vegada que vindré a Andorra i tinc molta curiositat. 
 
–D’on prové el nom ‘Sommeliers’?
–Quan vam començar a pensar noms vam tirar pel món del vi, perquè volíem barrejar la música clàssica amb la moderna també per fer arribar una mica a tothom les especificitats de la música clàssica a través de la barreja i la fusió amb altres estils. I el sommelier fa una mica això amb el vi, dóna a conèixer totes les característiques i els tocs especials dels vins, mostra que no només es tracta de veure vi per veure, sinó que cal entrar en el món i conèixer-lo. I aquesta és una mica la filosofia que volem trametre amb la música clàssica. 
 
–Com ha evolucionat la música clàssica?
–Jo crec que s’ha obert molt a un públic força ampli, més gent la coneix i s’interessa pels orígens. Tot i això, encara hi ha una mica de reticència de segons quin públic que potser no té aquest tipus de música a l’abast o no ho té aprop. Hi ha gent que té una idea preconcebuda de la música clàssica i per desconeixement no vol endinsar-se en aquest món. 
 
Però la veritat és que la gent se sorprèn molt quan escolta els nostres concerts, perquè descobreix que no hi ha una idea fixa i marcada de la música clàssica, sinó que aquesta es pot barrejar amb altres estils i composar temes sorprenents. 
Comparteix
Notícies relacionades
Altres protagonistes
Cònsol major d’Escaldes-Engordany
Cònsol major de Sant Julià de Lòria
Conseller de la minoria de Sant Julià de Lòria
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu