Search
Close this search box.
Carmen Salas

Mohit Hemnani

Dietista i psiconeuroimmunòleg

Menjar de manera saludable és un acte d’amor cap a un mateix

Mohit Hemnani és un andorrà que a través de la cultura índia del seus pares va aprendre els grans beneficis que una bona alimentació té en la salut, així com la tradició dels remeis naturals i la medicina aiurvèdica. Després de formar-se a Barcelona en dietètica i nutrició i psiconeuroimmunologia, fa cinc anys que va obrir Consciència, un espai on ven productes ecològics a granel, plantes medicinals i suplements, i passa consulta de dietètica i psiconeuroimmunologia, a més d’atendre als seus pacients de fora d’Andorra via online.

–Creu que la gent és conscient de la importància que la alimentació té en el seu benestar?

–Cada cop més, però encara falta molt, per això vaig obrir Consciència fa cinc anys. L’alimentació és molt emocional i davant situacions de por i estrès la gent tendeix a menjar pitjor. No en va, durant la pandèmia el consum de productes ensucrats s’ha incrementat un 80%. No ens han ensenyat a gestionar les emocions i l’alimentació es ressent. A Consciència ajudo les persones a ser conscients d’aquest fet i a fer els canvis per millorar la seva salut.

–Quines tres pautes alimentàries serien les primeres a aplicar?

–La primera seria eliminar tots els productes processats; en segon lloc, deixar de prendre llet de vaca, i la tercera seria reduir tot el possible el consum de sucre, sobretot refinat.

–Suposo que el que costa és ser constant.

–Hi ha molta dependència emocional a certs aliments i per això és molt important estar motivat i saber escoltar el nostre cos. Hi estem molt desconnectats. Sempre dic que menjar de manera saludable és un acte d’amor cap a un mateix. A partir d’aquí, quan et trobes millor, et puja l’autoestima i és més fàcil continuar.

–Vostè els ajuda amb la psiconeuroimmunologia. Què és exactament?

–Una branca de la medicina que estudia les interaccions del sistema nerviós amb el sistema immunitari i el sistema endocrí en relació amb les emocions i la nutrició. Hi ha una connexió directa entre el cervell i l’intestí, i davant una situació estressant, de la mena que sigui, és habitual somatitzar i que l’aparell digestiu se’n ressenti. Després d’escoltar al pacient valoro quin és el tractament més adequat, sigui prendre un suplement, fer meditació o un exercici de psicomàgia, a més de cuidar l’alimentació.

–Com arriben els clients a la seva consulta?

–Una mica perduts, però amb la intenció de modificar els seus hàbits per cuidar-se millor, sigui en la seva alimentació o prenent suplements per contrarestar els efectes secundaris de certs tractaments mèdics.

–Quin diria que és el seu perfil?

–Majoritàriament dones, es preocupen més per la salut d’elles i de la seva família, entre els 30 i els 65 anys. Consulten sobretot per trastorns digestius, inflamatoris, nerviosos, autoimmunitaris o ginecològics. 

Comparteix
Notícies relacionades
Altres protagonistes
Cònsol major de Sant Julià de Lòria
Conseller de la minoria de Sant Julià de Lòria
Cònsol major d’Andorra la Vella
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu