Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

Meritxell Rabassa

Artista i formadora

Amb tanta tecnologia a l’abast, s’ha de despertar la creativitat

Es defineix com a artista «multidisciplinari»; li agrada treballar en teatre, s’ha especialitzat en circ, compta amb experiència com a formadora i es troba a gust amb els nens. Així, ha fet classes de circ i de teatre a Andorra i a la Cerdanya.
 
–Què pretén ensenyar en els tallers de circ que impartirà a partir del gener?
–Hi ha dues propostes. D’entrada, iniciació al circ i malabars, per a nens de 5 a 10 anys, en una hora de classe i amb finalitats lúdiques. Per als joves d’11 a 14 anys, un grup de dues hores en què aprofundim en les tècniques aèries en una sala dels Serradells, on tenim penjades les teles i el trapezi.

–Quina resposta solen tenir nens i adolescents en aquest tipus de formacions?
–Acostuma a agradar bastant, tenen molt bona resposta, s’hi enganxen i els pares també estan molt contents.

–Creu que és una especialitat ideal per aquesta franja d’edat?
–Sí, tot i que en adults també encaixaria, però el circ requereix una constància que en els adults és difícil d’establir, sobretot pels horaris i la implicació. Tot i això, també n’hi ha que m’ho demanen i és un projecte de futur.

–Què vol que aprenguin aquests nanos quan acabin aquest curs?
–Sobretot que gaudeixin de les coreografies que muntin i que puguin fer un petit número d’aeris, assolir tres o quatre figures, que les ajuntin i facin petites coreografies. També la creativitat i la seguretat en escena.

–Com que els hi agrada, aquesta activitat es podria considerar com a estrella?
–Sí, i és des d’aquest estat que tenen ganes de crear els seus espectacles. Despertar la imaginació i la creativitat és una feina necessària amb tanta tecnologia que tenen a l’abast, i que es puguin expressar.

–Quin retorn li dona l’interès que hi posen?
–Em realitza moltíssim poder transmetre aquesta passió i que tinguin les eines per fer-ho, perquè no és fàcil trobar un espai idoni. Veure com gaudeixen i que volen improvisar i crear coreografies, i que volen explicar històries a través del circ, m’encanta.

–Deu estimular comprovar que hi ha vida més enllà de la pantalla?
–Clar, és això, que busquin maneres d’expressar-se, que no siguin tot estímuls externs, sinó que aprenguin a jugar i a divertir-se d’una altra manera. Es tracta que del no res treguin un joc, ja sigui en teatre o amb malabars.

–Creu que la gent té una concepció adequada del que és el circ?
–Està bastant integrada la idea de circ de carpa, on cadascú té el seu número i els van ajuntant. A mi m’agrada fusionar el circ amb el teatre, tot i que potser per un nen és difícil assolir prou tècnica com per fer un número només de malabars o d’aeris, però si introduïm el teatre dins del circ és una eina afegida més contemporània.

Comparteix
Notícies relacionades
Altres protagonistes
Cònsol major de Sant Julià de Lòria
Conseller de la minoria de Sant Julià de Lòria
Cònsol major d’Andorra la Vella
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu