Search
Close this search box.
Lídia López

Meri Garcia

Mestra i impulsora d'Atenena Espai d'Aprenentatge

Als nens els agrada explicar coses i que els escoltem

La Meri Garcia ha estudiat el Bàtxelor en Ciències de l’Educació i un Màster en Intel·ligència Emocional a les Organitzacions. Després d’estar 10 anys treballant com a docent a diverses escoles d’Andorra, ha tirat endavant Atenea Espai d’Aprenentatge, centrat en l’atenció individualitzada, la intel·ligència emocional, i a partir de pedagogies vivencials.
 
–Quina tasca desenvolupen des del centre?
–La idea de l’espai sorgeix pel fet que a mi m’interessava molt la vessant de la intel·ligència emocional i a l’escola, malauradament, no hi ha l’espai per poder dedicar-li una estona. Així que a Atenea oferim un seguit de classes i tallers durant la setmana on també treballem la part emocional i creativa, que pensem que en els infants és molt important. A més, ho fem en grups reduïts per tal de poder-ho individualitzar. Tot el que fem en aquest espai és a través del joc i del material manipulatiu, és a dir, que no hi ha llibres. Oferim mates manipulatives, francès, iniciació al traç i motricitat, fem lecto-escriptura d’una manera més vivencial, fem repàs amb aquells infants que ho necessiten… I voldria remarcar que és un espai on tothom pot venir, no està pensat únicament pels nens i nenes que tenen dificultats emocionals o d’aprenentatge.

–I quin treball fan en les sessions de tallers?
–Els dissabtes proposem els workshops, a vegades només pels infants i d’altres adreçats a tota la família. La finalitat dels tallers és oferir alguna cosa diferent i que no es treballi durant la setmana. Per exemple, darrerament en vam oferir un d’artteràpia perquè és una de les novetats que hem introduït aquest 2022, i farem el mateix amb la robòtica educativa que també hem afegit enguany. D’altra banda, fem altres activitats com els petits científics, el laboratori de contes o les manualitats amb material reciclat. En definitiva, activitats que estan lligades amb el que fem durant la setmana, però que comença i es tanca en la mateixa sessió. 

–Què trobava a faltar a l’escola respecte a la intel·ligència emocional?
–Tot depèn de cada infant, però penso que necessiten un espai on puguin expressar-se perquè als nens els agrada explicar coses i que els escoltem. A l’escola és molt difícil trobar aquest espai: tenim les nostres unitats didàctiques i anem per feina. I no ho dic com una crítica, però vas tant de bòlit que resulta impossible. Així que seria bo que es pogués donar aquesta estona a l’escola, però de moment és una mancança. Per això el nostre espai està pensat com un lloc on els nens se sentin a gust, que puguin dir la seva, i depenent del que escullin, treballar la creativitat i altres aspectes importants per a ells.

–I quins somnis a futur tenen?
–Ara per ara, ens agradaria que tot comenci a engegar perquè fa molt poc que hem obert. Tenim molts cursos oferts i gent, però volem que funcioni i que agradi. Hi ha moltes idees al cap i anem pas a pas, amb el desig que aquest projecte funcioni. 

Comparteix
Notícies relacionades
Altres protagonistes
Cònsol major de Sant Julià de Lòria
Conseller de la minoria de Sant Julià de Lòria
Cònsol major d’Andorra la Vella
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu