A Luis Tapia sempre li havia agradat el món dels videojocs, però no va ser fins a l’etapa universitària, on va estudiar una carrera de multimèdia i va tractar temes com l’art digital, fotografia disseny gràfic, vídeo, 3D, entre d’altres, que li va poder dedicar una mica més de temps. Actualment compatibilitza la creació de continguts pel seu canal de Twitch (@PandaZensei) amb un treball al sector dels e-esports en una empresa que entrarà al League of Legends (LOL), el joc més competitiu i amb més audiència del món.
–Quan i per què va obrir el seu canal de Twitch?
–Sempre m’ha agradat jugar a videojocs, però quan ho feia, sentia que podia fer alguna cosa més que guanyar o perdre. Tenia un amic que feia streams i vaig pensar en provar també. De manera gradual, vaig començar a fer-ho més sovint fins a que em vaig començar a marcar horaris. Va ser llavors que vaig iniciar-me com a creador de contingut.
–Quin tipus de contingut fa?
–El meu sector és el dels videojocs, però sempre intento parlar amb la meva audiència de moltes més coses, del dia a dia, filosofia, moda, temes socials… També m’agrada molt fer entrevistes ja sigui a jugadors, treballadors i dissenyadors, etc. per donar visibilitat als diferents sectors que formen part d’un joc. Ara estic amb un que es diu New World (Amazon), un MMO (Massive Multiplayer Online – Multijugador Massiu Online), que és com una realitat paral·lela a la nostra on tens un personatge i fas vida en un altre món de fantasia.
–Es dedica plenament o ho combina amb altres feines?
–Ho combino. Soc dissenyador multimèdia (gràfic, vídeo, edició i foto) i treballo en una empresa molt reconeguda que ara està entrant al món dels e-sports. Aquesta feina la compagino amb la creació de contingut per a Twitch i altres plataformes. Tot i la imatge que dona Twitch, no pots viure d’això des del principi. S’ha de treballar molt per poder treure’n alguna cosa de les xarxes. Jo a Twitch estic perquè m’agrada, tot i que no cobrés, ho seguiria fent. És un hobby.
–Es pot controlar o orientar la relació amb els seguidors?
–És important saber o aprendre a controlar els teus seguidors. El tema dels fanàtics sempre ha estat un problema per a les persones conegudes, però en el cas dels streamers, en fer directes de tantes hores, la relació és molt més propera. Això sovint els fa agafar massa confiança. Moltes vegades et parlen a totes hores, i si no contestes s’enfaden. S’ha de procurar arribar a un punt mig entre donar a la teva audiència atenció i confiança, i saber establir límits.
–Segueix algun altre creador de contingut?
–I tant. Jo soc dels que pensa que si vols que et donin suport, tu també n’has de donar. Al final tots som competència, però crec que no pots intentar trepitjar tothom per pujar tu. És millor formar equip amb els altres i créixer junts, cosa que també penso que ajuda a donar valor al sector.