La Laura Pubill Llach (la Seu d’Urgell, 1996) començarà a la tardor tercer de periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquest juliol aprofita per fer pràctiques a la redacció d’EL PERIÒDIC D’ANDORRA. /Per Esther Jover Martin
–Per què vas triar periodisme?
–És la carrera que més m’atreia. Informar la gent és molt important. I també m’interessa tant premsa, com ràdio i televisió. De moment, n’estic contenta, tot i que penso que a la universitat hauríem de fer més pràctiques i menys teoria, per això vaig decidir venir a l’estiu a EL PERIÒDIC.
–És el teu primer estiu de pràctiques?
–Sí, i vaig escollir premsa perquè vaig pensar que potser és cap a on em decantaré més en un futur. Sempre m’han dit que escric molt bé i volia comprovar si m’agrada, tot i que tampoc descarta provar els altres mitjans de comunicació (ràdio i televisió).
–I, de moment, t’agrada?
–Sí, tot i que teniu uns horaris… Les tardes són més boges que els matins, i els horaris són esclaus. Als altres mitjans no tant.
–Hi ha alguna àrea d’especialització cap a la qual t’agradaria decantar-te?
–Encara no ho tinc clar, m’agraden diferents temes: esports, cultura, societat… Ara a tercer de periodisme he hagut d’agafar assignatures optatives i he escollit periodisme econòmic, cultural i fotoperiodisme. No vull descartar opcions.
–Llegeixes la premsa habitualment?
–La d’Andorra he començat ara. Llegeixo La Vanguardia i l’Ara.
–Quina opinió tens dels mitjans de comunicació en general?
–Bona.
–I no et fa por el que t’espera quan acabis la carrera?
–Sí, perquè el futur del periodisme està complicat, i saber si tindràs feina en acabar la carrera. I ja es va apropant!
–T’hi veus per Andorra?
–Sí, però també m’agradaria marxar fora per veure altres coses. Ara, si trobo feina aquí, m’hi quedo!
–A més d’estudiar, què fas?
–Viatjar i estar amb els amics.
–Com veus el panorama global?
–Hi ha moltes coses a canviar, i com a periodistes podem donar aquesta visió a la ciutadania, tot i que, de vegades, els mitjans manipulen i menteixen. La premsa, la ràdio i la televisió haurien de ser totalment transparents i mai influïdes per cap poder.
–El periodisme té una responsabilitat social que no sempre pot complir.
–Sí, però tu has de fer allò que t’agrada. No pots estar fent una cosa que no t’agrada, has de fer el que et fa feliç, i jo ho trobo una feina interessant que et fa conèixer moltes coses i món, suposo que per això l’he triat, i per ara n’estic contenta!