Jordi Garcia és l’únic andorrà que participa actualment en els campionats de tennis del col·lectiu LGBT a nivell mundial. Així ho destaca ell mateix, «i és que fins ara posen la bandera del Principat per la meva participació». Garcia ha decidit tornar a jugar en els tornejos després d’uns anys sense anar-hi. Tot i això, assegura que espera poder arribar a la final durant la propera competició que tindrà lloc a finals d’aquest mes a Madrid. /Per Estefania Gracia
–En què consisteixen els tornejos de tennis del col·lectiu LGBT?
–Són uns campionats que es fan per tot el món a través del col·lectiu LGBT (lesbianes, gais, bisexuals i transexuals). El campionat es fa a nivell internacional i normalment duren entre tres i quatre dies. Jo ja hi he participat moltes vegades, tot i que ara ja feia un anys que no hi anava. I pel que sé, fins ara son l’únic d’Andorra que hi participa, posen la bandera per mi.
–Quin és el nivell d’aquests tornejos?
–Són tornejos amateurs. Tot i que hi ha quatre nivells i el més alt és a nivell professional, però sobretot hi juguen amics i gent aficionada al tennis. Es fa un registre de punts per als participants, però no es guanyen diners, només es donen copes.
Algun any he arribat a la final de Madrid o Barcelona i vaig guanyar un de Saragossa, però sobretot, la gent hi juga per passar una bona estona. I tot i que està encarat al col·lectiu LGBT hi pot participar tothom qui vulgui. Al finalitzar els tornejos normalment fem un sopar o dinar en conjunt.
–I la seva repercussió ?
–Normalment hi ha força assistència, però sobretot vénen familiars i amics. També hi ha sempre algun membre del col·lectiu que fa de controlador i vigila que no hi hagi problemes.
–A finals d’aquest mes anirà a un torneig a Madrid.
–Sí. Serà una marató de tres dies amb partits dobles i individuals, en total faré uns vuit o nou partits.
–S’ha fet algun campionat de tennis del col·lectiu LGTB a Andorra?
–No, per ara no se n’ha fet cap.
–Com va conèixer els tornejos?
–Jo jugo bastant al tennis, però no sóc professional, sóc aficionat. Vaig conèixer el torneig a través d’un amic i sempre que puc hi vaig. Tot i que a vegades és complicat, perquè el viatge i tot t’ho has de pagar tu per això normalment vaig als més propers, que són els d’Espanya.
Però com dic, és només un hobby, ja que actualment treballo com a recepcionista en un hotel del Principat.
–Què li aporta el tennis?
–El tennis és un esport que et permet conèixer a molta gent de fora, sobretot si fas tornejos com aquests. Pots viatjar i coneixes altres països i cultures. És una experiència molt enriquidora i on jo personalment m’ho passo molt bé.