Search
Close this search box.
Carmen Salas

Ivan García

Director executiu de &ANDBEER

És important donar a conèixer que al país es fa bona cervesa

Després d’estudiar gastronomia al Basque Culinary Center i especialitzar-se en indústria alimentària, fa cinc anys Ivan García va posar en marxa amb la seva família una planta de fabricació de cervesa amb una producció anual entre 30.000 i 50.000 litres, i on, gràcies al seu departament d’i+D, creen noves especialitats, com &AND Hydrobeer, una cervesa amb la qual han guanyat la Medalla d’Or en la categoria Experimental Beer a l’última edició del Barcelona Beer Challenge 2022.

–Què fa tan especial &AND Hydrobeer?

–El seu procés d’elaboració, que és una mica més complicat que el de les altres especialitats que produïm, perquè incorpora hidromel, una fermentació d’aigua i mel, que prové d’un productor del país, Autèntic abelles. A més, per donar-li un toc diferent, està madurada durant tres mesos en barril de roure. Tot això li dona una complexitat i un equilibri de sabors molt interessant.

–Què ha suposat guanyar aquest premi?

–Un gran reconeixement, perquè no només premia una de les nostres cerveses, sinó que també reconeix la innovació en el nostre treball. A més, Andorra mai havia guanyat cap mena de premi per les seves cerveses i això la situa en un estàndard de qualitat de producció de cervesa que mai havia existit. És una manera de fer marca Andorra. Per a nosaltres és molt important donar a conèixer que a Andorra també es fa cervesa i bona cervesa.

–Què aporta l’i+D en la creació d’una cervesa?

–Per a nosaltres és fonamental per poder valorar la qualitat de les nostres cerveses. A més, ens permet crear de noves per afegir-les a la gama de productes que comercialitzem.

–Apart de la cervesa premiada, quines varietats produeixen?

–Ara mateix tenim quatre especialitats: una cervesa rossa, que és la que més sortida té; una cervesa Amber (vermella) amb tocs més torrats i forts; una cervesa IPA, ideal pels amants de la cervesa amarga amb molt gust de llúpol, i finalment, una cervesa de blat, que hem incorporat fa uns mesos i que també està tenint bona acollida.

–Quina cervesa agrada a Andorra?

–La cervesa rossa, i les que són una mica més fàcils de beure. Les cerveses especials, com la torrada o l’IPA, agraden però són per a consumidors que busquen sabors més forts i amb més intensitat.

–Segons la seva experiència, on es fa la millor cervesa?

–A la zona d’Alemanya, Bèlgica i Suïssa fan una cervesa molt bona, en contret la de blat per mi és la millor.

–De cara al futur, quins objectius tenen?

–Augmentar les vendes al país i que es conegui com la cervesa d’Andorra, així com també fer créixer les exportacions. D’altra banda, fa un any vam inaugurar a la plaça Guillemó L’Alternativa, un restaurant amb toc cerveser, un altre canal de venda propi, que ara estem reformant per oferir un millor servei.

Comparteix
Notícies relacionades
Altres protagonistes
Cònsol major d’Encamp
Cap de l’oposició del Comú d’Encamp
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu